Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika piskoti lepi za videt

piskoti lepi za videt

lp
ja mal hecen naslov pa nisem vedla kako naj napisem uvglavnem, za dekliščino me je kolegica prosila naj ji pomagam kaj pečt ona ima zeljo da mora dobro izgledat
predlagala sem ji breskvice, pa jagode…pa rumove kroglice, bajedero

kaj pa mi ve predlagate, ali poznate piskote ali pa kako pecivo ki bi blo mal drgačno in lepo za videt

hvala

Hej!

“Skutine ledene kocke” niso samo lepe na pogled, predvsem so zelo dobro pecivo, ki ga tudi hitro naredimo.

Sestavljajo jo tri plasti:
Spodaj temnejsa piskotna podlaga, nato rumena jajcno skutina krema, na vrhu pa snezno bela plast sladkane kisle smetane.
Prav primerno za nevesto:)))

Razrezane rombke ali kocke lahko polozimo v papirnate skodelice. Nic se ne packa in enkrat za v usta. Tudi na steklenem podstavku lepo zgleda.

Poglej v iskanje, dobis recept in vsa potrbna navodila za preprost postopek dela.

Verjetno mi bo se kdo pritrdil. Lep pozdrav Babi

Ojla!!!!

Midva z možem sva za sprejem svatov pri naju na najin poročni dan napekla 13 vrst peciva, in sicer:

– jagode (se ne peče)
– bajadero (se ne peče)
– belo pito (4×4 cm)
– rumovo pito (4×4 cm)
– jabolčno pito (4×4 cm)
– skutino pito (4×4 cm)
– atomsko pito (4×4 cm)
– šarkelj
– mini kremšnite (4×4 cm)
– buhteljne
– vinske palčke (keksi)
– linški keksi
– (se ne spomnim, kaj je še bilo, mogoče rumove kroglice?? res ne vem.. bom morala na slikce pogledat 😉 )

Upam, da kaj pomaga… Lepo je zgledalo, ker sva dala pecivo v papirnate skodelice (ne vem, kako se jim prav reče), naložila pa na krožnike, pokrite s čipkastimi papirnatimi prtički….

LP!

Gordy

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Lepo zgledajo tudi kozaške kape, kokosovi (in lešnikovi) trikotniki, kakšni mandljevi rogljički za vmes, pa roladice, polnjene z različnimi nadevi – marmelade različnih barv, čokoladni nadev, kokosov… in vse, kar je že bilo našteto!
Pa zabavno dekliščino vam želim!

Pa še lešnikovi trikotniki, sončni zahod, skutini rogljički, mačje oči, rumove kroglice, rafaelo, domača čokolada, marmeladni žepki … mmmm sem kar lačna.

Lepo prosim za recept za skutine ledene kocke, mi ga ne uspe najti! Doslej se še nisem oglasila a dostikrat prebiram vaše vrstice . Pozdravček Marta

Marta, recept za skutine ledene kocke bos z lahkoto nasla, ce bos v iskalniku nastavila “cas iskanja” na 1 leto (sedaj je nastavljeno na 90 dni) – klikni na iskalnik in glej za okivrcek desno spodaj! Sporoci ce bos nasla,
LP

Marta, tule je pa še link…

Prijeten večer!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Zala, Vladka – recept sem našla, hvala obema za trud! Moram čimprej preizkusit! Pozdravček Marta

Marta!
Tudi mene je takoj zamikal ta recept )))
In ni mi žal, da sem jih naredila ))) Še recept sem morala okrog dajajt )))

LP!

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Hanica,
spomnila sem se še na lubenice: te so pri nas vedno hit in prve izginejo s pladnjev!

Stanka, kako pa narediš lubenice. Vsake info bom vesela.

živi in pusti živeti

Lubenice delam takole:

2 beljaka stepem v trd sneg in počasi z roko vmešam 30 dkg sladkorja v prahu in 35 dkg orehov. Nato dam zmes za kakšno uro v hladilnik. Ko se spočije, razdelim na dva dela – eden naj bo malo večji. Večjega nato pobarvam rdeče (z jedilno barvo, našla sem v Intersparu, je v tubici), manjšega zeleno. Nato obe masi razdelim na 3 dele. Rdeči del (vsak posamezni) oblikujem v kroglo in obdam z enim delom zelene mase. Tako dobiš 3 “lubenice”, ki jih daš spet v hladilnik.
Ko odstoji, jih narežem kot lubenice in za koščice vtisnem v rdečo maso čokoladne mrvice.

Če karkoli ne razumeš, kar vprašaj. Narediti je enostavno (dela jih že hčerkica, stara 9 let), potek napisati dosti težje. Pride pa zelo dekorativno.

Stanka 100 x hvala. V košari z narejenim sadjem (breskvice, hruške, češnje, banane) bodo lubenica prava popestritev.
Lep dan .

živi in pusti živeti

Megi, želim ti, da ti vso “sadje” uspe! Pa lepo praznujte!

V nedeljo sem probala recept – nismo čakali do naslednjega dne, vam povem kar kmalu po pečenju se ga da jesti! Odlično! Za podlago sem uporabila že malce suhe biskvitne koščke ( zdrobljeno) v količini piškotov in moram reči da je bilo dobro. Pozdravček Marta

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close