Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika PIŠKOTi iz testomata -preverjen recept in način ?

PIŠKOTi iz testomata -preverjen recept in način ?

a mi lahko proism kdo napiša recept za piškote it testomata oz keskomata- katera moka ostra ali mehka, slsadkor- trdi ali mleti… pa kako za vraga vam rata narediti štempelj na pekač -meni se neče odtisniti nanj… HVALA

Ali uporabljaš peki papir? Potem ne moreš delati s keksomatom, na peki papir se ne prime.
Drugače pa nafilaj v valj, daj za 15 minut vse skupaj v hladilnik, potem pa veselo na delo, uspeh zagotovljen.

Mojim zelo dober recept, ki vedno uspe:)

1kg moke
500 g margarine ali masla
1 vanili
1 pecilni
300 g sladkorja v prahu (obvezno v prahu)
2 jajci

Vse skupaj zgneti, pusti čakati 1 uro. Lahko daš v malo mase še kakav in v sredino bele mase zaviješ svaljek temne.
Bodo lepši.
Preverjeno zelo dober recept. Jaz jih zložim potem enega zraven drugega. V vrečko dam stopljeno čokolado in jih “pošpricam”. Lepo, okusno. Vedno uporabljam maslo. Za vse piškote.

Iz te mase bo piškotov veliko in lahko narediš polovično.

Testo, ki je na “čakananju” daj v hladilnik, da ne postane preveč pocast.

Dober tek

Jaz imam tudi tak recept. V navodilih, ki so v škatli je več receptov. Vsi funkcionirajo. Jaz sicer ne dam testa za predolgo v hladilnik, ker preveč otrdi in je potem težje delati. Ena stvar je pa itak najpomembnejpša, da se na peki papir ne zalepijo. Pekač na tanko namažem z maslom ali margarino. Pri vsaki rundi pekač ohladim, obrišem s papirnato brisačo in na novo na tanko namažem. Ja pa tudi vse oblike piškotov se ne delajo enako lepo. Tisti modelček, ki ima čisto malo odprtin je težje kot s kakšnimi rožicami, ki imajo večje odprtine in gre testo lažje ven.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close