Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Piščanec- pripravljen na “poseben” način

Piščanec- pripravljen na “poseben” način

Punce, v nedeljo imam goste na kosilu, imam celega piščanca in bi ga rada pripravila na nek drugačen, poseben način. Ne samo spekla ali spanirala…Je katera od vas delala kaj takega?
Zelo bom hvaležna za vaše ideje! Hvala!

ČE maš celga, ga pa celga speči… filanega… kot purana, recimo.

_ * _ * _ * _* _* _ * Itak se vedno zgodi drugače, kot pričakujem :)

S čim pa ga lahko nafilam?

MAl poišči po kulinariki… ma fila je tista klasična, meni ful fina… kaj že? … namočen kruh, jajca, čebula, panceta… pa še kaj.

Ok, hvala; bom poiskala.

Pozdravljena!

Doma imam recept za sladko kislega piščanca in ti moram povedati, da se kar hitro pripravi in tudi zelo je okusen!

Tako da če te zanima recept povej pa ti ga prepišem ali pa malo pobrskaj po netu, ker se tudi tam najde se mi zdi!

Ti ga lepo nafilaj s filo, ki jo boš našla med recepti, moj nasvet pa je, da ga nafilanega samo lepo flikneš v pekač, v katerega samo vsuješ ene 2 kg soli. Gor na sol ga položi, brez ga mazat z oljem, brez nič…samo na sol ga flikneš in pečeš. Meni je tak piščanec zelo okusen.

Bom zelo vesela tega recepta; saj so moji gosti pravi gurmani in bi rada pripravila res nekaj posebnega!

zanimiv recept! Hvala.

Sestavine:
– srednje velik piščanec
– 4 dag rozin
– 3 rezine ananasa
– 2 feferona
– 2 čebuli
– sol, poper
– čajna žlička majarona
– 1.25 dcl trpkega belega vina
– malo goveje juhe

Predpriprava:
Meso začiniš s soljo, poprom in majronom in ga das za eno uro v hladilnik. Nasekljaš čebulo. Potem vzameš rozine in jih preliješ z belim vinom in pustiš eno uro, da nabreknejo. Feferone namažeš na kolobarje (ne preveč pekočih, ker mi smo jih imeli in je kar peklo:)!!), rezine ananasa pa na koščke.

Priprava:
Rozine odcediš, vino pa postrežeš. Čebulo, ananas, rozine in feferone pomešamo in dodamo malo popra in majarona. Potem pa vse to daš v piščanca in segreješ pečico na 200C in pečeš v že prej ogreti pečiti dobro uro. Vmes večkrat piščanca preliješ z lastnim sokom; po potrebi pa lahko z malo goveje juhe.
Ko jo vzameš ven iz pečice jo za par minut pusti pokrito…

10000000x hvala! Drugič še tebe povabim na kosilo! :)))

Ni za kej!

OK, te bom držala za besedo:)

Nekateri obozujejo zraven pecenega piscanca se pecena jabolka. Das jih v pecico zraven k piscancu malo pred koncem pecenja.

lpTinka

natreš s timijanom, soljo, poprom in nafilaš s krhlji pomaranč in narezanim porom

---------- le vent nous portera...

aja, na koncu lahko namažeš z medom in oliv.oljem

---------- le vent nous portera...

Hvala vsem! Se bom potrudila, da bo kosilo božansko. :)))

Jaz pa ne upam eksperimentirat, če dobim goste, ker se mi ravno takrat stvar ne posreči. So prišli partnerjevi sorodniki na kosilo in to ni bil problem, potem pa sem spekla eno pecivo bolj komplicirano po receptu iz Kulinarike, pa se mi je tak ponesrečlo, da mi je bilo nerodno dat na mizo.
Jaooo,jaooo, sem se zaklela, da samo preizkušene recepte še uporabljam za obiske.Pravzaprav take, ko jih že prej malo streniram.

Za vsak slučaj pa imej v skrinji še kaj pripravljenega :))))
Jaz si ne bi upala za goste v ta prvo eksperimentirat he he

A seveda, zdej nas boš odpravila tu z enim hvala… raje povej, kaj boš spekla :)))

ahahahha……….povem jutri zvečer. :))))

acjom zelo žalostno je ,da se za goste trudiš maksimalno,da narediš BOŽANSKO kosilo, za tvoje lastne otroke pa ne kuhaš nič. ŽAlostno, res žalostno.

Ja res, baje sta oba sestradana :))) acjom, acjom to res ni lepo od tebe.

Zgleda, da je res že polna luna.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close