Piščanec- pripravljen na “poseben” način
Sestavine:
– srednje velik piščanec
– 4 dag rozin
– 3 rezine ananasa
– 2 feferona
– 2 čebuli
– sol, poper
– čajna žlička majarona
– 1.25 dcl trpkega belega vina
– malo goveje juhe
Predpriprava:
Meso začiniš s soljo, poprom in majronom in ga das za eno uro v hladilnik. Nasekljaš čebulo. Potem vzameš rozine in jih preliješ z belim vinom in pustiš eno uro, da nabreknejo. Feferone namažeš na kolobarje (ne preveč pekočih, ker mi smo jih imeli in je kar peklo:)!!), rezine ananasa pa na koščke.
Priprava:
Rozine odcediš, vino pa postrežeš. Čebulo, ananas, rozine in feferone pomešamo in dodamo malo popra in majarona. Potem pa vse to daš v piščanca in segreješ pečico na 200C in pečeš v že prej ogreti pečiti dobro uro. Vmes večkrat piščanca preliješ z lastnim sokom; po potrebi pa lahko z malo goveje juhe.
Ko jo vzameš ven iz pečice jo za par minut pusti pokrito…
Jaz pa ne upam eksperimentirat, če dobim goste, ker se mi ravno takrat stvar ne posreči. So prišli partnerjevi sorodniki na kosilo in to ni bil problem, potem pa sem spekla eno pecivo bolj komplicirano po receptu iz Kulinarike, pa se mi je tak ponesrečlo, da mi je bilo nerodno dat na mizo.
Jaooo,jaooo, sem se zaklela, da samo preizkušene recepte še uporabljam za obiske.Pravzaprav take, ko jih že prej malo streniram.
Forum je zaprt za komentiranje.