piščančji žur – recept točen
Živjo!
Danes praznujem RD in “piščančji žur” je ravno v pečici, ker pridejo gostje čez 15 min 🙂
Jest se držim recepta, edino meso prej popečem, ker imam rada, da piščanček hrusta. V pekač dodam kuhano korenje in šampinjone.
Narejeno je 1,2,3, pa ful dobro. Aja, piščanca ne solim, drugače je preslan.
Zdraven naredim pire, zapečen v pečici in solato. MJAMI 🙂
http://www.kulinarika.net/recepti/2789/mesne-jedi/piscancji-zur/
Tale recept s kulinarike jaz malo priredim: piščančji file (lahko daš zraven tudi druge piščančje kose brez kosti in kože) jaz najprej popečem na olju, da dobi lepo barvo (lahko ga popečeš toliko, da je že skoraj gotovo). Zraven pražim nasekljano čebulo, hamburger slanino, kakšen korenček. Potem meso (+čebula+slanina+korenje) prestavim v pekač, potresem z naribanim sirom (ne parmezan), prelijem z mešanico kisle in sladke smetane (včasih vzamem kar tisto za kuhanje) in še nekaj časa pečem v pečici. Ko sem delala prvič, sem surovo meso dala v vročo pečico (+ smetana,…), pa je bilo samo veliko vode od mesa in ni bilo dobro; zdaj delam po tem prirejenem receptu.
pa saj ni treba pojesti celega pleha.
Mi gredo kaloričarke na živce. Si na zabavah nadevajo zelene solate za kravo fentat, potem se pa še okrog vseh sladkarij vrtijo do izpraznitve pladnjev.
Pa že raje pojem en piščančji žurček kot pa piščančji file na suho z velikooooooooooo skledo solate in tremi kremšnitami na koncu.
Sploh pa vsak je svojega holesterola gospodar.
Forum je zaprt za komentiranje.