piščančja obara
Veš, da nisem prepričana od kod prihaja verzija, ki jo jaz kuham. Doma je nismo kaj dosti jedli zato sem jed osvojila kasneje. Ne vem pa ali od tašče ali od koga iz kakšnega drugega konca države. Napišem kako jo pripravim pa boste povedale ali je drugje priprava kako drugačna :)))
Popražim čebulo, dodam piščanca, papriko ga minutko malo popečem, zalijem z vodo dodam korenček, peteršilj, zeleno po eno vejico in kuham. Proti koncu dodam še krompir narezan na koščke in to je to. Seveda sol po okusu. Malo sestavin, preprosta jed ampak pride vedno zelo okusno.
Zelo podobno. Jaz delam s šalotko, z malo drobno narezanega česna,paradižnikom (sveži, ali pelati),tudi korenje,petršilj,zelena,krompir. Proti koncu dodam še malo dobro zdrobljenega majarona in 1/2 žličke kisa. Vedno pa zakuham (tudi proti koncu) žličnike (vaseršpoclne). Moja hči pravi, da brez njih ni obara ta-prava). Recept je mamin-osrednja Slovenija.
Zelo podobno. Jaz delam s šalotko, z malo drobno narezanega česna,paradižnikom (sveži, ali pelati),tudi korenje,petršilj,zelena,krompir. Proti koncu dodam še malo dobro zdrobljenega majarona in 1/2 žličke kisa. Vedno pa zakuham (tudi proti koncu) žličnike (vaseršpoclne). Moja hči pravi, da brez njih ni obara ta-prava). Recept je mamin-osrednja Slovenija.[/quote]
Evo žličnikov v obari še nisem videla. Predvidevam, da jih v primorski verziji torej ni 🙂 Bom jutri poiskusila.
Mimogrede…..tvoj recept za žličnike? :)))
Forum je zaprt za komentiranje.