Pisanje po piškotih
Pozdravljene,
ker se bliža roj. dan otrok, sem že napekla nekaj piškotov in jih pospravila v skrinjo. So “goli”. Zdaj pa vas sprašujem za nasvet, kako okrasiti piškote, ko jih bom vzela iz skrinje, da bodo malce drugačni. V mislih sem imela jedilne barve, s katerimi bi jih obrobila ali narisala kaj nanje. Ali je vseeno, katere kupim (npr.v Tušu, Mercatorju) ? Kaj menite?
Hvala za ideje in lep dan, M.
Jaz jih običajno krasim kar s s čokolado, saj mi razne barve niso preveč simpatične. Stopljneo čokolado dam v vrečko iz polivinila (tisto za v skrinjo), na enem špicu naredim majhno luknjico in nato pustim domišljiji prosto pot. Lahko pa narediš dvobarvne – namakaš jih v temno in svetlo čokolado. Pri nas otroci najprej razgrabijo tisto pecivo in kekse, na katerih je vsaj sled čokolade.
No, jaz delam običajno božično pecivo s temi jedilnimi barvami. V škatlici so štiri barve (rumena, zelena, rjava in rdeča), s katerimi se prav fajn piše. Še boljše je, da daš tubice pred uporabo malo na toplo (jaz jih dam kar na radiator za par minutk). No, sej je res, da je to več al manj sama kemija, samo, ko so pa keksi takooo lepi, da se enkrat ne leto ne morem upret, da ne bi s hčero (ki je že velika, pa vseeno pri tem delu neznansko uživa) na kekse risali veselih obrazov, rožic, metuljčkov, zvezdic …. Pusti domišljiji prosto pot in naredi otrokom veselje!
zmešaj sladkor v prahu z malo beljaka in limoninega soka, da dobiš gosto, a tekočo zmes. nato pa v vrečko ali zvit papir za peko in veselo ustvarjanje.
belo maso lahko tudi obarvaš z živili (npr rdečo peso…)
za intenzivne barve lahko kupiš koncentrat, ki lepo diši in daje barvo (imajo hruško, meto, jagodo, amlino, breskev….) ampak mi smo bolj za naravne stvari.
lp
Forum je zaprt za komentiranje.