Pirovac
Pozdravljeni!
Dobili smo ugodno ponudbo za apartma v Pirovcu. Zanima me, če kdo, ki je tam že letoval, pove kakšna je plaža oz. voda. Zasledila sem zapise o težavah s kanalizacijo, po drugi strani pa naj bi plaža Lolič imela modro zastavo, za katero je pogoj tudi ustrezna higiena vode.
Hvala za kakršnekoli informacije.
Tole pa res ni res. 🙂
Zadnjo sezono je moja žena v Pirovcu (v mobilni hiški v kampu) z otročkom preživela praktično ves čas od 1. maja pa do konca septembra.
Mesto Pirovac in kamp v njem je od turistov “spregledana” lokacija. To je nekako tudi logično, saj so tudi domačini in turistični delavci tu zelo naeasy, mesto pa ne nudi neke zabave. Kamp razen lastnikov mobilnih hišic praktično nima obiskovalcev in tudi v top sezoni so parcele v kampu več kot 70% prazne. Razlog za to je tudi ta, da v kamp zadnjih deset-dvajset let ni bilo vloženo niti centa. Kamp živi izključno od pavšalov mobilnih hišk… Prav tako mesto nima nobenega hotela, razen majhnega hotelčka v sklopu kampa, ki pa zadnjo sezono praktično ni obratoval. Tako da to, da kampisti rezerveravajo “taboljše” lokacije, je pa res izmišljeno. Edini kampisti so lastniki mobilnih hišk, ki imajo svoje parcele v prvi, drugi ali tretji vrsti od morja. Veliko pove tudi dejstvo, da do 10/15.7. niso odprti niti lokali ob plaži. S 15.7. pa do 15.8. se število ljudi res poveča (sploh glede na dejstvo, da so pred tem datumom na plaži praktično sam), ampak še vedno ob 9.30 recimo dobiš prostor v senci, tudi ob 12ih pa nobenemu ne vohaš nog in nisi obkoljen z vseh strani.
V tem času smo bili na izletih v mnogih okoliških mestih (Vodice, Biograd na moru, Murter, Pakoštane,…) in lahko z zagotovostjo trdim, da je v Pirovcu gužva na plaži več kot 50% manjša v primerjavi s katero koli drugo lokacijo. Ko so k nam prišli prijatelji iz kampa v Baški, niso mogli verjeti, da je lahko plaža tako prazna…
Pa še glede vode. Voda od 15.7. do 15.8 popoldne res postane malce motna, kar pa nikakor ne pomeni, da ni čista! Modrih zastav ne talajo na lepe oči, saj drugače res ne razumem, zakaj jih ni na drugih mnogo bolj znanih plažah? 😉 Razlog, da voda postane motna je večje število kopalcev v kombinaciji s podlago-tlemi v vodi in nizko višino vode (voda se namreč spušča zelo počasi in po prvem delu vsi hodijo).
Malo poguglaj tudi še na drugih forumih, pa boš videla, da je Pirovac res od vseh pozabljeno mesto in da je gornji post izmišljotina.
Vse napisano velja za plažo kampa, ki se nadaljuje tam, kjer se konča plaža Lolič. Plaži med seboj nista ločeni.
Tukaj si naprimer preberi komentarje.
Moj komentar se je nanasal na plazo zraven amfore inna tista dva mala privat kampa. Plaza levo od baloona proti vasemu kampu se je bolj nastlana…..ne govorimna psmet….pravi tudi da bodo v apartmaju in ne mobilni hiski. Mi smo bili dve leti v apartu na sami pkazi in letos gremo drugam. V bolj cisti kridtalno vodo.
Forum je zaprt za komentiranje.