Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Piroliza AEG pečica

Piroliza AEG pečica

Pred dvema mesecema sem kupila novo pečico AEG s pirolizo. Ne pečem veliko, mogoče sem pekla vsega skupaj v tem času 10 x. Ko sem pečico pr vič očistila s pirolizo, je bila res čista, ko je funkcija piroliza po eni uri opravila svoje delo. Ponovno sem jo dala na pirolizo še trikrat. Vsakič se na določenih delih pečice nabere črna umazanija, ki jo moram nakdnadno čistiti s čistilom Arf, saj z navadnim ceton nič ne gre stran. Prav tako so zaflekana vrata pe čice, ki jih tudi kasneje očistim z Arfom. Notranjost pečice pa pride še kot bi bila poš pricana z belimi fleki, ki se z mokro krpo očistijo, vendar ne popolno., moram kar nekajkrat iti čez, da je kolikor toliko ok. Da ne govorimo kako je med vodili… Pečica je nova, znotraj za izgleda stara. Navodila za uporabo so bolj kot ne slaba. Mi lahko kdo pove ali je s pirolizo peč ico kaj narobe, da moram po pirolizi še enkrat intenzivno čistiti pečico, da je čista ali delam kaj narobe. Najlepša hvala!

S tumastimi beticami pa je res narobem ne s pečico, umazanija bi po vašem kar izginila fizično v nič in vam ne bi bilo treba niti malenkost rokce premaknit?

v navodilih za našo AEG pečico s pirolizo lepo piše, da je potrebno vodila in mreže, kar ni emajlirano pred pirolizo ODSTRANIT iz pečice- ker vodila tudi niso emajlirana, so narejena iz kromiranih materialov, ali pa “rostfrei” in na viskoti T ne bo svinjarija dol odpadla oz. se skurila, kot z emajla sten pečice in emajliranega pekača naprimer, ampak se bo še bolj “zapekla” na material..

Jaz za očiščenje preostalih delov pečice ( vodila, mreže za pečt), uporabim kar lepo tisto čistilo, ki je za zunanje žare in grile – namočim lepo v topli vodi v koritu ( imam tako velikega, da gre vse lepo noter), dodam to, pustim, potem pa lepo zdrgnem z uno žičko, ki je za rostfrei lonce. Upseh. Verjetno ima tudi tvoja pečica dvojno prednje steklo – noitranje se da odtranit – tudi tega jaz namočim s tem sredstvom za žare in grile in vse lepo gre stran.

Še en nasvet: za pravilna navodila za uporabo odtipkaj ime in model vaše pečice v spletni iskalnik, vtipkaj manua ali pa direkt na AEG strani kot podpora uporabnikom in si najdi angleška ali nemška original navodila; spodaj imaš dve povezavi; slovenski prevodi navodil so ponavadi res pri beli tehniki zelo slabo in površno narejeni, ja.

https://www.aeg.co.uk/support/user-manuals/

https://www.aeg.de/support/user-manuals/

Pa ti si neverjetna: V dveh mesecih 4x laufala pirolizo?!! Pri 10 uporabah pečice? Za v knjigo rekordov. Da se ne boš potem čudila, ko bo prišel poračun za elektriko…. Da drugega niti ne omenjam…

Ja jaz imam že 5 let AEG s pirolizo. Moja ima dve funkcije 1,5h in 2,5h. Uporabljam recimo na mesec in pol to krajšo varianto. Vzamem ven izvodila in jih namočim v meglio(razmaščevalec) v banjo z veliko vroče vode. Potem čez par ur zdrgnem z mrežasto gobico. Drugače pa je pečica po pirolizi zelo lepo očiščena, samo malo z mokro krpo obrišem. Drugače pa je s steklom, ki je kakor malo zapečena, napol pomita. Tam polijem frosch univerzalno čistilo in zdrgnem z gobico. Na stiku med vrati in pečico pa žal piroliza ne deluje. Ampak meni je kul. Ker veliko pečemo meso v pečici je ta hitro umazana. In se spomnim kako sem se vedno trudila in drgnila pa nič ni šlo stran.

Jaz imam Electrolux s pirolizo…pa veliko pečem…in ko je dovolj umazana se mi izpiše PYR…da jo je treba očistit…nikoli jo ne čistim,če bi morda od zadnjega čiščenja pekla 2 krat in jo spet čistila s pirolizo…Vsaj na moji pečici mi javi kdaj je čas za čiščenje…
Zakaj so zraven navodila?
Navodila se najprej preberejo preden se lotimo kakšnega dela in seveda,da še najprej spoznamo delovanje posamezne pečice…
Jaz morem mrežo in vodila najprej odstranit ven,preden se lotim čiščenja s pirolizo…Če praviš,da ti v kotih ostane še črna umazanija,pirolizo ponoviš…tudi to piše v navodilih.
Vse novejše pečice imajo odstranljiva stekla na vratih,ki jih očistiš po končani pirolizi,seveda,ko se pečica ohladi se očistijo…Če so stekla zelo umazana jih najprej očistiš in se potem lotiš čiščenja s pirolizo…
Mrežo,vodila pa žal moreš čistiti ročno…v DM-u imaš zelo dobro čistilo za čiščenje pečic…1.99eur stane čistilo,znamke DenkMit…preverjeno učinkuje…
Lp…:)

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close