pirini rezanci
Spodaj tece debata o rizih, jaz sem pa pred kratkim odkrila pirine rezance, mislim, da jih dela Mlinotest – nisem kaj prida “testeninske” sorte, ti so me pa navdusili.
Pripravila sem jih enkrat kot prilogo k lososu, dvakrat pa s svezim pestom; so tako polnega okusa, da bi jih brez tezav jedla samo z malo masla in parmezana.
Kuham jih malo dlje, kot je napisano na embalazi (ne 5, ampak kakih 8-9 minut).
Skratka, priporocam! Ce ima pa katera od mojstric se kaksen predlog, pa na dan z njim.
pozdravcek,
proxima
Maja, silno preprosto; ni recepta, le priblizno. Kot delas palacinke z belo moko.
Jaz recimo vzamem razmerje 2 zlici ajdove moke in dve zlici bele, torej 50:50
Potem pa kolicinsko in gostoto kot si navajena. Enako tudi s pirino. Vedno dam 2/3 mleka in 1/3 vode ali radenske. Pustim pocivati vsaj 20 minut. Pa malo stopljenega masla ali olja dodam.
Zdaj se bom ojunacila in bom naredila samo z ajdovo, nic bele. Bom spekla eno in bom videla, ce bo skup stala, oziroma, kako se bo obnasala. Ce ne bo kaj v redu, bom pa se belo dodala.
Ajdove so mi zelo vsec; se zlasti za zelenjavne nadeve; so take polne.
Tudi sladke so njami.
Zadnjic sem jih naredila samo s tremi beljaki, ki so mi ostali od peciva.
Prav nic jim ni falilo. Pol sem jih namenila za sladke, pol pa za zelenjavni nadev. V drugo polovico mase sem dodala se samo zblansirane narezane divje spargeljne. Potem polnila z duseno spinaco ( primesan parmezan, muskatni orescek in malo kisle smetane). Po vrhu pokapljala z malo jajcka razmesanega s kislo smetano in v pecico. Bilo je res njami.
Lep pozdrav Babi
Hojla!
Kar se tiče pirinih testenin, so meni zelo všeč skuhane “al dente” :), nato pa dodam še vročim malo skute (zrnate, ne pasirane)in dobro premešam, potresem z grobom zmletimi prepraženimi orehi ali mandlji, posujem z žlico mletega maka, pokapljam z dobrim domačim medom, lahko tudi s kislo smetano. seveda je takšna jed zelo nasitna, zato jo pripravim v manjših količinah, pred ali po pa ponavadi pojem solato 🙂 Super in hitro kosilo!
LP
Palačinke sem že nekajkrat delala samo z ajdovo moko in so bile takšne kot morajo biti. Nič ne razpadajo in tudi okus nam je bil všeč. Za nadev sem uporabila dušena jabolka pomešana s skuto. Namazane palačinke sem zložila v pekač in polila s sladko smetano, kateri sem primešala rumenjak. Bilo je odlično.
Poskusi. Tudi šmorn sem že delala samo iz ajdove moke in je bil prav tako zelo dober. Delam pa zmeraj po občutku in nikoli ne tehtam in merim (velja seveda za palačinke in šmorn).
Forum je zaprt za komentiranje.