Pirhi malo drugače :)
Ker sem se klasičnih pirhov naveličala, bodo letos na mizi malo drugačni :))
Iz suhe trave bom spletla gnezdo vanj pa postavila piščančke iz jajc. Jajca spihaš jih premažeš z lepilom in posuješ z koruznim zdrobom, da so lepo rumeni. Ko se posušijo jim nalimaš še očke, kljunček, krilca , če bodo stali lahko tudi nogice. In jih lepo postaviš v gnezdo. Iz papirja ali slame in žic lahko narediš tudi kokoško. Ampak tu je malo več dela, tako da bodo moji piščanči kar brez mame koklje :)) Zraven pa še kakne cvetoče vejice z rumenimi listki za okras in to je to. Malo drugače ampak lepo izgleda. Je pa res, da če ste verni take pirhe malo težje nesete k maši. Jaz jih bom naredila bolj za sebe, da bo v kuhinji par dni malo drugače. :)))
p.s. kako se naredi piščančka je bilo napisano v reviji Ideja od tehniške založbe
Lep dan
V nedeljo zvecer me poklice babica…vsa panicna. Prosnja:
Vnuk mora jutri nesti v solo rumeno in belo volno, zdrob in spihane jajcne lupine.. Ostalo imamo, volne pa ne najdem:( Starsi odsotni.
Seveda sem takoj pokukala v vreco in pripravila, dedi je pa prisel iskat; malo
je sicer bentil, da mulo ni znal vceraj povedati, ko so bili starsi doma. Zdaj pa tik pred zdajci.
Verjetno so v soli delali kaj podobnega:) Lp
Hoj!
Danes popoldne sem naredila piščančke v gnezdu. Suho travo sem dobila za hišo v gozdu, ko sem pletla gnezdo sem se prav fino porezala po rokah – pa ni panike. Piščanček mi je tudi uspel. Jutri še v veliki vazi razporedim mačice in mednje postavim gnezdo s piščančki. Škoda, da nimam fotoaparata, bi vam poslala slikco :))
Veliko veselja s krašenjem pirhov želim tudi vam :)))
Forum je zaprt za komentiranje.