Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pirhi malo drugače :)

Pirhi malo drugače :)

Ker sem se klasičnih pirhov naveličala, bodo letos na mizi malo drugačni :))
Iz suhe trave bom spletla gnezdo vanj pa postavila piščančke iz jajc. Jajca spihaš jih premažeš z lepilom in posuješ z koruznim zdrobom, da so lepo rumeni. Ko se posušijo jim nalimaš še očke, kljunček, krilca , če bodo stali lahko tudi nogice. In jih lepo postaviš v gnezdo. Iz papirja ali slame in žic lahko narediš tudi kokoško. Ampak tu je malo več dela, tako da bodo moji piščanči kar brez mame koklje :)) Zraven pa še kakne cvetoče vejice z rumenimi listki za okras in to je to. Malo drugače ampak lepo izgleda. Je pa res, da če ste verni take pirhe malo težje nesete k maši. Jaz jih bom naredila bolj za sebe, da bo v kuhinji par dni malo drugače. :)))

p.s. kako se naredi piščančka je bilo napisano v reviji Ideja od tehniške založbe

Lep dan

Pa še link:

Pa veselo ustvarjanje…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Hali si me prehitela, sem ravno iskala link 🙂

Sem ravno te dni dala med favorites…zato sem takoj našla…
Se pa splača tudi starejše Ideje malo pregledat,da se dobi kakšna ideja…

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

V nedeljo zvecer me poklice babica…vsa panicna. Prosnja:
Vnuk mora jutri nesti v solo rumeno in belo volno, zdrob in spihane jajcne lupine.. Ostalo imamo, volne pa ne najdem:( Starsi odsotni.

Seveda sem takoj pokukala v vreco in pripravila, dedi je pa prisel iskat; malo
je sicer bentil, da mulo ni znal vceraj povedati, ko so bili starsi doma. Zdaj pa tik pred zdajci.

Verjetno so v soli delali kaj podobnega:) Lp

Tu sta malo drugačni ideji za piščančka (in mnogo drugih idej)

Hoj!
Danes popoldne sem naredila piščančke v gnezdu. Suho travo sem dobila za hišo v gozdu, ko sem pletla gnezdo sem se prav fino porezala po rokah – pa ni panike. Piščanček mi je tudi uspel. Jutri še v veliki vazi razporedim mačice in mednje postavim gnezdo s piščančki. Škoda, da nimam fotoaparata, bi vam poslala slikco :))
Veliko veselja s krašenjem pirhov želim tudi vam :)))

S suho travo žal ne bo nič, ker dežuje. Spet bomo iskali kaj dat v gnezdo, a naredim ga vsako leto, čeprav malo drugače kot ti. Je pa ta ideja super in jo bom najbrž letos naredila tudi jaz ( poleg navadnih pirhov za k maši).

Če si shranila mah od novoletnih praznikov lahko gnezdo narediš tudi iz njega in drobnih vejic. Zgleda prav super, jaz ravno zaradi tega kdaj shranim mah, da ga potem še enkrat ne iščem in sušim.
Lep dan

Jaz pa v sili oblozim gnezdece z rafijo, v veliko veselje mojih mackonov, ki bi se za koscek rafije tudi stepla:))) Lp

Ja, Babi. Tudi jaz moram gnezdece naredit v zelo majhni posodi, sicer je takoj mačka notri. Če imama spihana jojca, so potem strta jajca.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close