pira
Pirin kruh je lahko samo iz pirine, ali pa mešano s polnozrnato in rženo ali črno moko. V njem so lahko tudi pirina zrna (namočiti jih je treba čez noč in dobro odcediti, da niso premokra)
Vsi ti kruhi so dosti boljši, če imajo v sebi kaj začimb (npr. čim je ržena moka, paše noter kumina- malo grobo mlete in malo cele, pa laneno seme, sončnice….)
Tak kruh je treba dobro in večkrat vzhajati, pa ni zbutan, In delati vedno s predvzhajanim svežin kvasom ter na klasičen način- je dosti boljši kot v aparatu. Aparat ga ne vzhaja dovolj in preveč se zapeče naokoli.
Pa pirina kaša z gobami?….
Pa pirini polpeti? So super, sem jih jedla pri prijateljici, dala mi je recept, pa sem ga založila in še nikoli naredila……
Meni je pira všeč v kombinaciji z dušeno zelenjavo. Npr. čebula, paprika, korenje, pa še kakršnakoli zelenjava zraven; kar je pač trenutno na razpolago, pa malo paradižnika, pa napol kuhana pira not in potem dušim da, se pira zmehča. Mogoče bi šla tudi kar tako, za prilogo, npr. namesto riža ali ajdove kaše, ampak moji niso navdušeni nad to idejo, tako da še nisem poskusila.
Forum je zaprt za komentiranje.