Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika PIRA – kolk časa se kuha?

PIRA – kolk časa se kuha?

Imam kupljeno od nature, pa me zanima kako se kaj to razkuha.
Kako pa jo nasplošno pripravite? S katero zelenjavo?

Hvala in lep sončen dan!

Daš jo v krop in kuhaš slabe pol ure, vsaj 20 minut. V ekonom loncu gre še hitreje.

Eno uro in 15 sem jo kuhala, pa je bila še vedno čvrsta??

Pira ostane bolj trda, ravno to je meni všeč. Zdaj že nekaj časa kuham pirote (namesto riža uporabim piro). Uporabljam pa piro od Zlatega polja in ta se sigurno skuha v 20 do 30 minutah.

Ups, morda pa je tale od Zlatega polja že kaj toplotno obdelana. Od Nature imam navadno pšenico, ki jo najprej namočim, potem pa kuham okoli 45 minut.

20-30 min.Od Nature.
Odcedim, malenkost sladkam , dodam malo cvrstega jogurta, pol zmeckane banane, super.Ali kot rižota, dodatek mineštram, solatam,itd.Zelo mi j všeč.
lp

A je ni treba nič prej namočit?
Tole s pirotimi mi je pa všeč! ;))

Pire ni treba namakati.

Zadnjič sem v Sparu kupila (na oddelku z zdravo hrano) piroto v vrečki, zraven so bile še suhe gobe in malo zelenjave. Kuhala sem cca 30 minut po navodilu , pa še malo je odstalo potem, pa je bila še vedno čvrsta. Drugače zelooo dobra (dodala sem še svežo prapriko in korenje), samo jedla sem jo pa sama, drugi v familiji so dvignili nos.

lp tinca

Tinca, klasika. Tako delam že leta in se ne dam, še vedno skuham, pa četudi samo zase. Kuhana pira (in vse kaše) lepo počakajo v hladilniku, naslednji dan iz njih naredim malico ali kakšno drugo prilogo. Odlično se tudi zamrzne po porcijah, sama kuhana pira ali iz nje skuhana jed.

Sem pa s pirami tudi jaz že delala študijo. Enkrat je kuhana v 20 minutah (ja, še vedno čvrsta, a kuhana), drugič sem jo tudi po 45 minutah komaj pregriznila. Sama pri sebi sem rekla, da je pač različno stara, različno prej obdelana. Recimo tista pira direkt iz nekega mlina se ni skuhala niti v eni uri :-)))

LP Mimi

Jaz vse te zadeve nakuham in jih imam po porcijah zamrznjene, potem pa samo čaram. Sem pa obrnila škatlo od Zlatega polja okoli, prav nikjer ne piše, da bi bila kaj obdelana. ampak se pa res skuha tako kot piše.

Jaz jo kupujem na eko tržnici, tam so rekli, da se namoči čez noč in potem kuha ok. 45 min., čeprav včasih podaljšam na dobro uro, pa je še vedno čvrsta!
Drugače pa poleg naštetih jedi delam še pirino sladico – skuhano piro pomešam z naribanimi jabolki, rozinami, posladkam z naravnim sladilom (npr. agavin sirup ali rižev slad) in na vrh stepena sojina smetana in potresem z zdrobljenimi orehi/mandlji/lešniki – no, v tej sladici ni niti ene nezdrave stvari in jo lahko je celo moj oče, ki je makrobiotik! 🙂

veliko hitreje se skuha, če je namočena
enako tudi leča, čeprav za nobeno od teh nikjer to ne piše

Če pira kali, potem ni termično obdelana.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close