pipa iz lidla
pri pipah odštejem malo več – preverjene moje znamke so Hansgroge in Grohe-že 15 let dela vse tiptop, vse ostalo meje pa že razočaralo za primerjavo, pričelo puščat in kapljat pri zglobih ( kartuša) po 2 letih uporabe.
Pri klasičnih, nedizajnerskih pipah je tako: malo denarja, malo muzike – se pa najdejo seveda tudi kakšni primerki, ki zdržijo dlje-to je isto, kot pri beli tehniki – nikoli ne veš, kakšnega mačka v žaklju s proizvodnega traku, kljub končnemu testiranju si dobil. Tukaj gre za obremenjevanje ( torej odpiranje in zapiranje pipe dnevno toliko let in nimajo vse enake življenske dobe).
No ja, tudi HansGrohe pipa je začela puščat po 4 letih, medtem ko je tista iz Hofra še vedno ok. če bi puščala, bi jo nesel nazaj in dobil denar. Verjemi, ni vse v ceni. Žal.[/quote]
HansGrohe, če gre za kartušo, torej ležaj – 10 let garancije – pošlješ nazaj v fabrko in dobiš novo, zamenjajo, ker jamčijo 10 let . Tako imajo urejeno v Nemčiji – vem, ker imam sorodnika gor…
No ja, tudi HansGrohe pipa je začela puščat po 4 letih, medtem ko je tista iz Hofra še vedno ok. če bi puščala, bi jo nesel nazaj in dobil denar. Verjemi, ni vse v ceni. Žal.[/quote]
HansGrohe, če gre za kartušo, torej ležaj – 10 let garancije – pošlješ nazaj v fabrko in dobiš novo, zamenjajo, ker jamčijo 10 let . Tako imajo urejeno v Nemčiji – vem, ker imam sorodnika gor…[/quote]
Pri nas, pa kolikor gledam na njihovi uradni strani tudi, je garancija 5 let. In ja, je hudič, če ti začne pipa puščat ravno po poteku garancije.
Tako da bi jaz danes kupila pipo, ki ima 5 let garancije, pa magari je iz Lidla ali Hofra. Pri slednjih dveh vsaj ne komplicirajo pri vračilu denarja. Pač dobiš denar nazaj, pipo pa kupiš drugo (če je pač nimajo v prodaji takrat).
HansGrohe, če gre za kartušo, torej ležaj – 10 let garancije – pošlješ nazaj v fabrko in dobiš novo, zamenjajo, ker jamčijo 10 let . Tako imajo urejeno v Nemčiji – vem, ker imam sorodnika gor…[/quote]
Meni je po 9-ih letih začela spuščat Hansgrohe. Ampak ne vem če imam še kje spravljen račun. Pa še med tem pošiljanjem gor in dol bi bilo vseeno fino v kuhinji pipo imet. No lahko jo pa prišparam za naslednjič.
Forum je zaprt za komentiranje.