Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pinjenec in polnozrnata moka

pinjenec in polnozrnata moka

Kaj je pinjenec ( zasledila sem ga v enem receptu za muffine) in kakšna je polnozrnata moka. Verjetno lahko namesto te dam kar navadno ? (tudi za muffine.) Hvala .

Mislim da je pinjenec zelo podoben kefirju (vsaj po izgledu) – nisem še poskusla! Namesto polnozrnate moke pa lahko daš navadno, vendar tudi polnozrnata ni slaba – jaz jo uporabljam (v njej ni nobenih zrn, da ne boš mislila)
LP

Pinjenec je po okusu še najbolj podoben tekočemu jogurtu, samo malo bolj redek je. Včasih kupim “sosedovega” iz linije Zdravo življenje. Potem ga nihče ne pije in običajno naredim muffine :-)))
Polnozrnato moko lahko nadomestiš z belo. Polnozrnata da bolj poln okus, no meni boljši. Sicer pa sama muffine ne glede na recept pečem iz različnih vrst moke.

Pinjenec je ostanek pri pridelavi masla. Možnosti za nadomestiti pinjenec so mleko ali tekoči manj masten jogurt, lahko pa v skodelico mleko dodaš 1-2 zlicki kisa ali limoninega soka.

Polnozrnata moka ali moka iz celega zrna je čisto zamenljiva z belo, v eno ali drugo stran. Le to je, da je polnozrnata bolj polnega okusa. Tisti, ki uživajo samo belo moko, jim izdelki iz polnozrnate običajno na prvi pogled oz. prvi kos niso preveč všeč, nato se navadijo. Ko se navadiš, ne zamenjaš več nazaj na belo.

LP Mimi

Če mene vprašate, je za moj okus še boljša pirina moka. Sicer pa uporabljam obe in skorajda ni recepta, kjer ne bi mogla bele moke zamenjati za polnozrnato in obratno.

lp

Julija

Julija, glede pirine in polnozrnate moke se čisto strinjam, tudi jaz sem prišla do tega :-))
LP Mimi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close