PINE BEACH Pakoštane
Letos poleti nameravamo v Pine beach. Za vse tiste, ki ste bili: ali se lahko pred hišico postavi svojo mizo, stole in senčnik oz. kakšen baldahin za senco?? Zanima me tudi, koliko so velike te hišice. Smo štiričlanska družina, najmlajši otrok ima dve leti. Ali naj vzamemo večjo hišico s štirimi posteljami (in dvema sobama) ali je dovolj troposteljna hišica (bi dali noter otroško posteljico)? Predvsem jaz sem rada bolj na komot in se bojim da se bomo v ta-malih hiškah preveč gužvali, ampak 200 EUR razlike tudi nekaj pomeni….
[attachment=0]pinebeach.jpg[/attachment]
Mi smo bili prvič, ko je bila mlajša stara 20 mesecev in smo imeli veliko hiško. Pa da ne boste mislili, da sta notri res dve sobi, ker gre za en prostor, ki je rahlo pregrajen z neko slamnato steno. 🙂 Nam je veliko bolj komot v tej večji hiški. A ja, smo štirje.
Brez težav lahko postaviš mizo in stole, je tudi zelo uporabno. Baldahin za senco pa verjetno malo težje, ker je precej razgiban teren. Vendar mislim, da ga niti ne boste potrebovali, saj se da okoli vsake hiške najti senco.
Mi gremo letos že petič tja, tako da smo res njihovi zapriseženi gostje.
Na njihovi spletni strani so tudi slike hišk, če si kej gledala 🙂 Mi smo bli tri leta zaporedoma, dokler so bli mulci stari do 12 let, ko je bilo ugodno, zdaj pa nam rata ulala cena, ki si je letos žal ne moremo privoščiti, čeprav ostaja želja, da bi šli spet tja dol. Mularija uživa, ni ti treba razmišljat, kaj boš kuhal… :-))
Kot ti je ena že napisala, kakšnega dežnika ali baldahina skoraj ne boste potrebovali, nekaj zato, ker teren ni raven, nekaj pa zato, ker je celo naselje v gozdu, pod pinijami. Vprašanje je edino kje boste dobili hiško. Mi smo stole nesli samo prvo leto, ker smo mislili, da bomo ful sedeli zunaj, vendar smo v hiško hodili samo se preoblačit, zvečer pa smo bli tako trudni, da smo šli direkt spat :-).
Lepo se imejte 🙂
Torej za takšno kočo iz slame, brez elektrike in wc-ja, plačaš v juliju 58 eur po osebi? Za 4 osebe 232 eur na dan? Plaža je mivka, kot v Portorožu?
Torej za takšno kočo iz slame, brez elektrike in wc-ja, plačaš v juliju 58 eur po osebi? Za 4 osebe 232 eur na dan? Plaža je mivka, kot v Portorožu?
http://www.pinebeach.hr/hr/rezervacija/%5B/quote%5D
splača se ti pogledat pri naših agencijah, ker dobiš ceneje kot če greš direkt dol.Do 31.3. so sigurno še kakšni popusti, tudi do 10%. Do cca 2.7., ko začne sezona, so ful ugodne cene. Mi 4-je smo lani dali cca 650 eur, all-inclusive light. Ceneje ti pride, če so otroci toliko veliki, da vzameš dve A2 hiški, kjer je recimo, en otrok do 12 let zastonj, ta starejši pa plača samo 50%. Smo pa šli zmerom takoj po šoli, že 25.6 . To je kot da bi šel v kamp, vendar ti kuhajo 🙂 Je zanimivo, zlasti za mularijo. Plaža je mivkasta, vendar je mivka taka fina, ki se takoj usede v vodi in je nimaš v vseh gubah in luknjicah 🙂
Pine beach nudijo light all inclusive, se pravi, da je polni penzion in pijača ob obrokih. Poleg tega je v ceno vključeno jadranje, adrenalinski park, lokostrelstvo, golf, wi-fi, veslanje, kajaki, kanuji, ogromno otroških igral, mini vrtec, joga, aerobika, odbojka na mivki, vaterpolo, košarka, animacije, ležalniki, mini disco, karaoke, TV v bifeju….
Je pa res, da je ceneje, če se vplača preko agencije v Ljubljani kot pa direktno pri ponudniku. Še ceneje je bilo za tiste, ki smo rezervirali do konca meseca januarja (npr. Kompas je za first minute ponudbo nudil na vse cene 15 % popust na aranžma v Pakoštanih + 2 nočitvi z zajtrkom in kopanje v Termah Čatež za toliko oseb, kolikor si jih prijavil – koriščenje v obdobju od 18. marca do 18. 12. 2014, razen “vroče sezone” julija in avgusta). Posebni popusti veljajo tudi za družine, ki najamejo dve hiški za dve osebi v bližini (v eni starša, v drugi 2 otroka – familiy frendly). Mercator holidays tudi trži njihove storitve, pa je možno plačilo s Pika kartico …
WC-ji seveda so in to zelo čisti, večina je prenovljenih. Elektrika je tudi v vseh skupnih prostorih in ob vseh potkah. Mi nismo rabili nobenih baterij v kočici, ker za to sploh ni bilo potrebe.
Plaža je pa različna, lahko izbirate med mivko za manjše otroke, skalami v senci ali peščeno plažo, kot komu srce poželi.
Je pa to malo drugačen dopust in mi se ga spet zelo veselimo in komaj čakamo.
http://www.pinebeach.hr/sl/?gclid=CNWhtfCVtr0CFXMRtAodlA0Anw
OK, baldahin torej odpade :-). Kaj pa kakšna kolesa – sploh pridejo v poštev? Ponavadi jemljemo vsaj otroška kolesa s sabo, tu pa vidim, da je res “razgiban” teren! Zanima me tudi, če je v naselju kakšna trgovinica, kakšna stojnica s sadjem ipd. Sicer sem pa še vedno v dilemi ali večjo ali manjšo hišico, rezervirati pa moram do ponedeljka :-// Nekje vidim, da je tudi pri troposteljnih sobah pregradna stena vmes, nekje pa ne…..Saj ne bi komplicirala, ampak naša tamlajša še vedno po kosilu spi, pa da ima vsaj nekaj malega miru.
V naselju Pine beach je prepovedano rolanje, kolesarjenje, kotalkanje in vožnja z avtomobili. Ne vem če prepoved velja tudi za otroška kolesa, vprašajte na agenciji. Jaz otrok na kolesih nisem opazila. Odrasli lahko kolesarijo izven naselja, lahko si pa kolesa izposodite na licu mesta. Teren ni toliko razgiban, da se ni bi mogli vozit, saj so potke tlakovane, nekatere s kamnom, ne vem pa če bodo otroci sploh imeli čas kolesarit, ker je toliko drugih aktivnosti.
Odločitev o 4-posteljni ali 3-posteljni hiški je sicer vaša, ampak jaz osebno mislim, da vaša najmlajša komot še spi v otroški posteljici in je potem zanjo bivanje in hrana zastonj. Tudi mi gremo trije z deklico, ki bo takrat stara 2,5 let, pa smo vzeli dvoposteljno hiško z otroško posteljico. Prihranite 200,00 evrov za druge stvari. Tako so mi svetovali tudi iz naselja Pine beach preko FB-ja. Vprašajte jih za nasvet.
Verjetno bo mala hišica res dovolj, ima tudi pregradno steno. Baldahina ne rabite, vzemite pa stolčke, tako lahko pred hiško “dežurate”, ko bo mala spala. Kolesa so v kampu prepovedana, tako kot avtomobili – razen tistih električnih, ki jih uporabljajo za dostavo. Do mesta je treba ob cesti (ne prometni), tako da tudi tam kolesa za otroke niso ravno najboljša izbira.
Trgovinice mi še nikoli nismo pogrešali, je pa v mestu. Sadje je pri vsakem obroku, tudi kakšen kos se da vzeti pri kosilu za malico popoldan.
Mi vedno vzamemo baterijske svetilke, kakšen repelent proti komarjem, ter eno veliko “piksno” Raida, s katero pošpricamo celo hiško še preden damo notri svoje stvari. To se nam je do sedaj obneslo proti raznim pajkom, mravljam …
Pozabila sem napisati še glede trgovine in sadja. V naselju je sicer manjša trgovinica, sadje se dobi pri obrokih. Je pa poleg naselja takoj za ograjo Kamp Kozarica, ki ima zelo dobro založeno trgovino in hladilnike s hladno pijačo, sadjem …in spuščajo v kamp tudi goste iz Pine beacha. Do centra Pakoštan je pa dobrih 15 minut počasne hoje, z avtom par minut.
Če boste imeli čas ali pa če vreme ne bo primerno za sončenje, priporočan tudi ogled Ornitološkega parka ob Vranskem jezeru.
Za točen izračun se obrni na agencijo, oni imajo čisto svoje kalkulacije. Najbolje da ti sporočijo ceno za hiško B3 in C4 za vas štiri (navedi tudi starost otrok), pa boste videli.
Ko smo mi letovali prvič, je bila za 4 osebe enaka cena za ti dve hiški, zato so nam na agenciji svetovali večjo. Pozanimaj se.
V Kompasovem katalogu first minute ponudbe piše, da je otrok do 4,99 let starosti v hišici z dvema odraslima zastonj. Ne vem, ali je bila pomota, meni so upoštevali kar je bilo natisnjeno. Na licu mesta bomo plačali 21,00 evrov za otroško posteljico (3,00 evre/dan). Ker pa sem previdna, sem vprašanje postavila tudi ponudniku direktno in so odgovorili, da je vse OK, voucher imam pri sebi, navedeni smo vsi trije, tako da je to to.
Preverite, če to še velja.
So že vse napisali.To je bil moj sanjski dopust, je pa res, da sem imela skozi lepo vreme. Da bi pa deževalo, zna biti pa kar kriza. Ker moraš zapeti okna, v hiški tema, tam razen ležati nimaš kaj. Cel dan pohajati okoli, se pa tudi naveličaš.
Pa še to. Pred vsemi hiškami se ne da postavit mize in stolov. Moraš imeti srečo, nekatere nimajo nič ravnine. Je pa fajn, mi smo v popoldanski vročini kartali, je bila tudi senca, so drevesa povsod.
pozdravljeni.
jaz bom pa tako napisal.ker smo lstos prvic v pakostanah lahko recem da je ogromno guzve.na plazi je ze res mivka 100 metrov vendar je v njej veliko trave in drugih stvari.hrana je enolicna, dobro je ker je za piti ob obrokih vendar drugih trgovin z pijaco zal ni moras piti drago pijaco.v njihovih barih.vroce ko hudic tudi pod temi pinami.z majhnim otroci naporono.wc cca 100 metrov stran pa se tisto v klanec ces kamne.tko bom povedal ce ste navajeni na sotor vam bo to super ker je all inclusion ce ste pa navajani na cisto vodo in hotel vam la ne bo vsec.
res je da je kar nekaj aktivnosti brezplacno ampak z majhnimi otroki do 5 let nimas se kaj udeleziti edino mini cluba.
Toje realen komentar
lp
NE NASEDAJTE!!
Mi smo bili v Pine Beach Pakoštane že 5x in vsako leto smo super zadovoljni. Prej smo kampirali, tako da je to samo nadgradnja kampa, pa še kuhati mi ni treba.
Vedno pregledam ponudbe različnih agencij in včeraj sem na mail dobila ponudbo agencije Odisej. NE NASEDAJTE 20% popustu, saj boste ostali pred vrati resorta. Tri leta nazaj smo šli istočasno mi in še eni prijatelji z dvema majhnima otrokoma. Oni so naredili rezervacijo pri Odiseju in skoraj ostali zunaj, saj agencija ni plačala nič. Prijatelji so vse plačali v naprej, pa so v Pine Beachu rekli, da nimajo plačila za nobeno rezervacijo te agencije in, da lahko plačajo sami ali pa se zmenijo z agencijo. Po nekaj urah krega in pregovarjanja, je agencija Odisej le plačala in so jih namestili v hišice. Spomladi pa sem dobila zelo preverjeno informacijo (prijatelj dela na eni izmed bank), da je ta dotična agencija v prisilni poravnavi. Če ne želite ostati brez, ne nasedajte tem ponudbam, saj zelo smrdijo. Mi smo prvo leto šli prek agencije Bonus, sedaj pa že nekaj let delamo rezervacijo na Potepuhu in je vse tako kot mora biti. Upoštevali so še naše želje glede lokacije hišice.
Drugače pa je resort res super za družine, veliko se dogaja, športa in zabave je skoraj preveč, hrana je res enolična, vendar pa ni potrebno kuhati. Mi čez dan pijemo vodo kar iz pip in je super. Priporočam!
Če iščete namestitev na območju Pakoštane, obstaja spletna stran z nastanitvijo in neposredno kontaktirajte lastnika.
Živjo, 11 dni naj bi bili v Pinebeach Pakoštane. S seboj bi rad pripeljal cestno kolom ki ga vlačim na vse družinske dopuste. Preden se otroka in žena zjutraj predramijo, sem ponavadi nazaj iz 1-3h kroga, kar je zame, roko na srce hihlight vsakega dopusta na morju. Zanima me, če je kdo od vas, bivših gostov že kdaj imel s seboj cestno kolo in v bližini resno kolesaril? Kje se da kolo imeti pod ključem? Zaradi izredno suhe postave imam zelo strog režim prehranjevanja, kar pomeni konkreten zajtrk+kava pred jutranjo furo(ob 5h zajtrkov v kantini še ni) in priprava domačega energijskega obroka takoj po furi (uporaba e. mešalnika), šele nato sledi običajen zajtrk z družino. Je to izvedljivo tam? Se da kje v samem kampu prati kolesarske cunje (žal nimam za 10 kolesarskih hlač in majic). Kaj pa ceste v okolici? So ok za vozit s kolesom, ali je to, zaradi do kolesarjev nestrpnih jutranjih voznikov dostavnikov (tako kot npr v bližini Šibenika), prej samomorilska akcija? Za morebitne odgovore se vnaprej zahvaljujem.
Forum je zaprt za komentiranje.