Najdi forum

Pinca

Kdor je iz Primorske, se posebno iz Istre bo vedel kaj je pinca. Ostale pa ga najbrz poznate kot sladki kruh (mislim, da je isto, ampak nisem 100% gotova). Vceraj sem poskusila prvic spec pinco. Okus je se kar dober, ampak se mi je naredila zelo debela skorija vsenaokrog. Rada bi vedela zakaj. Po receptu sem pekla uro pa pol na 170°. Moja tasca pravi, da je bolje jo pec na mocnejsi temp. za krajsi cas. Kaj menite vi?

Poleg tega mi lahko katera posreduje se dober recept za uspesno pinco?

Hvala

Na forumu Skrinjica idej, poglej pod Velika noč, tam je en recept za pinco.
Lep pozdrav…

vceraj je v postu velika noc kira napisala recept za pinco. lp petra

izvoli recept…

PRIMORSKA PINCA

1 kg moke
1jajce,7 rumenjakov, 10 dag sladkorja, 1 dl ruma,
sol, 3 dl mlačnega mleka
Kvasec: 4 dag kvasa, malo sladkorja, 2 dl toplega mleka,
1 žlica moke
1 jajce za mazanje

V kotličku penasto stepemo jajce, rumenjake, sladkor, rum in sol. Nato prilijemo toplo mleko in stepamo dalje v vodni kopeli, da se zmes segreje. Odstavimo in dodamo kvasec. Zamesimo testo, ga nekoliko ugnetemo, nato prilijemo raztopljeno maslo, olje, dobro pregnetemo in postavimo na toplo, da vzhaja. Vzhajano testo zvrnemo na pomokano desko, ga narežemo na tri dele in vsakega posebej pregnetemo v okrogel hlebček. Položimo v namazan pekač, vsak hlebček pokrijemo s skledo in pustimo, da vzhajajo. Vzhajane namažemo z jajcem in vsakega trikrat zarežemo iz sredine navzven. Pečemo 50 do 60 minut pri 180 C.

Kira hvala. Si ti poskusila tocno po receptu in ti je uspela? Zakaj v nekaterih receptih pise, da je treba kvas 3x vshajat, pregnetit 1 uro ,……?

Varvi,

jaz pince se nisem naredila, tako da ti ne morem nic svetovati

lp, Kira

Leo prosim,

koliko masla, pri sesatavinah ga ni.

Hvala

Hej,Varvi!
To je podobno kot pri receptih za Panettone. So taki in drugacni.
Veckrat vzhaja,boljse je. Sem ze jedla domaco in kupljeno pinco in…
razlika je.

Po mojem receptu najprej vzhaja prvi kvasec,potem dodamo se moko in ostalo,spet vzhaja in na koncu se preostalo moko(do 1 kg) in spet vzhaja.

Je pa drugi recept samo z enim vzhajanjem,kot za kruh.Potem dobis pac boljsi maslen mlecni kruh in ne prave Pince.

Lp Babi

Hej,Q!

V mojem receptu je sele pri tretjem kvasenju dodanih 200 g masla.Lp

Hej,se to; v mojem receptu ni nobenega mleka,samo v prvem kvasenju malo vode. Mleko ne naredi testa tako rahlega. Iz izkusenj!
Ce kfdo zeli,napisem domac recpet s tremo vzhajanji;sicer je verjetno pri Primorski kuhinji ze nepisan.
Lp Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close