Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pikniki in hrana

Pikniki in hrana

Glede na to, da je čas piknikov in da ste sigurno že bili ali pa organizirali katerega, me zanima, kaj dobrega ste jedli in da ni vsakdanje? Mi smo bili v nedeljo na pikniku, na katerega nas je povabila moževa sestrična. Kakšne jedi! Za predjed je naredila zvitke iz malancanov z različnimi namazi. Ne morem prehvalit, res dobro. Zadnjič smo bili pa na enem pikniku, ko je ena starejša gospa prinesla skutino potico. Še drobtine smo s prstom pomazali :)) Pri nas pa vedno klasika, čevapi, meso in lubenica :))

Poleg klasičnega mesa (čevapi, perutničke, vratnik, nabodala…) jaz ponavadi spečem še mini lepinje, bučke na žaru, na njih rezina sira, ki se lepo stopi. Zraven mozarella, paradižnik, rukola. Občasno tudi jajčevci na žaru, čeprav ne gredo prav v promet. Kaj bolj eksotičnega se ne gremo, bistvo piknika je ne-kompliciranje 🙂

Nam včasih paše klasika, včasih gremo bolj na morske okuse s kakšnimi ribami/lignji/raki, imam pa tudi jaz kdaj kakšen preblisk za nekaj malo drugačnega, recimo mini mocarele ovite v svežo bučko in pokapljane s čilijevim oljem, polnjeni šampinjoni z mešanico kremnega sira, parmezana in začimb, zvitki iz popečenih melancanov in kremnega sira z začimbami in česnovo olje, polnjene pečene paprike, trenutno je obvezna še pečena koruza po mehiško (vsi komaj čakajo, da bo koruza “ta prava” za pečt), tudi ražnjiče naredim bolj zanimive in barvite, recimo kombinacijo mesa, sira za žar, paprike, bučke, šampinjonov in različne mešanice začimb… tudi marinirana cvetača na žaru je nam super, in zelje…

Potem je tu še kup raznih solat, prilog… ni da ni…

Če želite res žar kosilo, lahko na koncu še sladico naredite na žaru – mešanica pečenega sadja (breskve, ananas, banana) s kepico vanilijevega sladoleda… njami

Mi imamo vsi zelo radi različne “solate”, ki jih narediš vnaprej in daš mal pacat v hladilnik…a la kumarce v jogurtu, različna popečena ali surova zelenjava dobro prepojena in ohlajena,,,eni naredijo po plasteh, ali mešane, ali sadne…to gre ful v promet poleg mesa. Potem smo se razvadili, da so skoraj vedno poleg mesa tudi ribe (eden od nas skoči v ribogojnico namesto k mesarju), al pa škampe, pa sir za na žar…

Kot je zgoraj nekdo napisal-piknik je namenjen nekompliciranju

Daisy, katere ribe pa pečete na žaru? In kako, da ne razpadejo?

Odgovor na objavo uporabnika
domačica, 12.08.2025 ob 11:59

Daisy, katere ribe pa pečete na žaru? In kako, da ne razpadejo?

Katerekoli ribe daš pečt je treba imetu zelo razhajcan žar, če se počasi packajo, potem razpadejo. Žar na ful, pa bo.

Jaz enostavno uporabim tole. Obračaš brez problema.

https://www.sam.si/vrt-in-okolica/izdelki-za-vrt-in-okolico/vrtni-kamini-in-zari/mreza-za-peko-rib-na-zaru-z-lesenim-rocajem-25772

Ja, solate so tudi fajn na piknikih! Raznorazne variante in eni res znajo! Mi je pa vedno všeč, če se nekdo potrudi in naredi kaj novega. Zgoraj so opisane res dobre variante, recimo ta nabodala in pa koruza… To bom uporabila naslednjič in upam, da rata.

Jaz na pikniku vedno skuham makaronflajš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close