Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika piknik in pokvarljivost mesa-pomoč

piknik in pokvarljivost mesa-pomoč

V nedeljo imamo piknik. kupila sem pakirana piščančja nabodala in pakirane čevapčiče. Na njih piše, da jih je potrebno porabiti do 30. 8., torej do ponedeljka.Dala sem jih v hladilnik in mislim, da ne bi smelo biti z njimi nič narobe.
Tašča je mnenja,da se bomo gotovo zastrupili s salmonelo in naj dam nabodala zamrznit (v nedeljo na hitro odtajat), čevapčiče pa stran. Kaj menite? Imate kakšne izkušnje?
Ali mislite, da pri mesarju dobiš vse sveže?

t.

Jaz bi se kar držala nasveta tvoje tašče. Nabodala so že itak stara (rok trajanja poščančjega mesa naj bi bil 5 dni, torej so jih zapakirali že v sredo), razen tega je pa vprašanje, kaj so počeli z njimi v trgovini, preden si jih kupila. V nekaterih trgovinah trgovke nimajo niti osnovnega znanja niti osnovne odgovornosti do kupcev, ki bi ju potrebovale za delo z živili.

V nedeljo, pred piknikom, jih pa niti ne bi odmrzovala, ampak bi kar zmrznjene zložila v hladilno torbo. Do poldneva, ko se začne roštilj, se bo itak samo od sebe odmrznilo in bo vsaj primerno hladno, česar v vročem vremenu nikakor drugače ne moreš zagotoviti.

Se pa tudi ni preveč za sekirat. Ljudje nismo tako občutljivi, kot se na prvi pogled zdi. Če bi vedeli, kaj vse pojemo, ponavadi brez posledic…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close