Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pikca oglasi se prosim rabim nasvet?Za cebelji pik..

pikca oglasi se prosim rabim nasvet?Za cebelji pik..

Zivjo.
Tvoj recept se mi zelo dopade in bi ga rada preizkusila ampak me samo zanima koliksne so kolicine sestavin ki gredo v ta kolac?Koliko damo noter mleka,vina , jajc itd…Lepo bi te prosila ce mi lahko napises za vse koliko naj cesa dam v cebelji pik….
Pa se nekaj katera vrsta sadja iz kompota gre noter in kaj si mislila s tem punc?

Oprosti na tolikih vprasanjih,lep dan se naprej!!!!!!!!!!!!

Kopiram še enkrat recept.
1 vanilin sladkor
130 g moke oz. primerne količine gustina (cca 80 g)
50 g vanilin pudinga
5 jajc
šilce vina
250 ml sladke smetane

BISKVIT:
4 jajca
120 g sladkorja
80 g moke
pol pecilnega

PUNČ:
pol biskvita raztrgaš na koščke
2 žlici marmelade
1 dcl ruma
voda (toliko da dobimo maso, ki se lepo veže)

sadje iz kompota

mleti orehi za posip

KREMA: Iz mleka, sladkorja, pudinga, moke oz. gustina skuhamo gosto pudingovo kremo. Ko se ohladi, ji dodamo posebej stepene rumenjake, vino, sneg iz beljakov, na koncu dodamo še stepeno smetano.

BISKVIT: Stepemo rumenjake in sladkor, dodamo moko in pecilni, na koncu dodamo sneg.

Rabimo še dve plasti listnatega testa (preden ga pečemo ga na gosto nabodemo…kot za kremšnite).

NALOŽIMO:
listnato testo
krema
biskvit
sadje iz kompota
krema
punč
krema
listnato testo
tanka plast kreme
mleti orehi

Biskvit pečemo v velikem pekaču, ki je v pečici. Spečemo tanek biskvit kot za rolado. Nalagamo v visok za polovico manjši pekač.

HVALA PIKCA ZA RECEPT
LEP DAN SE NAPREJ TI ZELIM…

BEJBA

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close