Najdi forum

pikapoka

moja umetnina, ki je nastala danes…sem zdelo ponosna nanjo:))))

v pomoč so bili tudi nasveti na forumu:)

lep dan še naprej

Krasna je!!!

Wow 🙂
Same mojstrice!

Super, kako si jo pa naredila?

Uau, lepa je!

hvala za pohvale…:))

naredila sem mal po receptu od Staše, Hali…

spekla dva okrogla biskvita, en mal manjši k drug, in razrezala na trikotnike, še prej pa biskvit razpolovila.

s temi trikotniki sem oblagala dve različno veliki skledi za solato, nadevala z nadevom, pa spet biskvit in pustila čez noč v hladilniku, da se je mal strdilo. drugi dan sem pa samo okrasila….in to je to:))

Kdor zna, zna …

Super je!
Kako si pa dobila tako močno rdečo barvo?

rdečo barvo sem dobila od tistih barv, ki so v kompletku (rdeča, rumena, zelena, modra), je pa res da sem dala skoraj celo tubico.

Za tole umetnino bi pa prosila še malo bolj detaljen opis tudi o fili, glazuri, okraskih. Bo imela vnukinja prvi rojstni dan, pa jih bom razveselila, ker obožujejo moje doma narejene torte.

Hojla vsem!

Sledi opis dela za torte (je čisto preprosto):)

Najprej sem en dan prej spekla 2 okrogla biskvita, en malo manjši kot drug, manjiši za glavo in večji za trup.
ko sta se malo ohladila sem ju zapolovila, da sem dobila 4 kroge.
Začela sem s trupom (večji krog), ga razrezala na 8 trikotnikov, jih navlažila (s sokom od sadja, ker je bla pač torta sadna), in jih začela polagati v večjo skledo za posodo (lahko se da še prej v posodo prozorno folijo da gre potem lažje ven), in začela oblagat, ko sem končala, sem dala filo : sadje vloženo in smetano (navadna + rastlinska).pokrila s preostankom biskvita in še 1x dala filo ter bisvit, ki mi je ostal. zavila s preostankom folije in dala v hladilnik do drugega dne. isto sem naredila za glavico.

naslednji dan sem obe “kupoli” prevrnila na pladenj. Na glavico sem dala čokolado (jedilna čokolada + smetana), vse po občutku….tko da pride lepa tekoče zmes..za trup pa sem zmešala navadno in rastlinsko smetano in ji dodala skoraj celo tubico rdeče barve (v kompletku so 4 barve), ali pa mogoče še malo več, ker sem šla kupit še dodaten paketek, sem hotla res rdečo barvo, dodala sem še malo barvila za jedi okusa jagoda, in lepo namazala trup.

za pike sem dala munchollowse (ne vem če sem prou napisla), jim odstranila piškotek in jih pritrdila z zobotrbcem, da so res stali, nogice in tipalke so iz čokoladnih bananic, prav tako pritrjene z zobotrebcem.
Oči in usta iz marcipana, na očeh je rjava glazura za pisanja (kompletek za pisanje), usta pa so pobrvana z rdečo barvo (stekleničke, ki imajo rumene pokrovčke, okus JAGODA). Črta čez trup je ravno tako iz rjave glazure za pisanje. Jaz sem dodala še listke, ker sem pač imela čas, je pa iz rastlinske smetane in zelene barve (kompletek 4 barv).

če katero še kaj zanima naj vpraša. drugače pa sem po istem principu delala žogo in je super ratalo.

lep sončkast pozdrav….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close