Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pikantno zelje v solati

Pikantno zelje v solati

Hojla,

najprej želim vsem srečno in uspešno pri kuhi in vsem ostalem v letu 2004!

V kitajski restavraciji kot solato jemo pikanto zelje. Ali morda kdo ve, kako se to zelje naredi?

Helena

Helena

Helena,
recepta za puranje zvitke z brokolijem še nisem uspela dobit :(, sem pa zato našla tale link ki ti bo mogoče v pomoč: poglej pod post Tanje G., ki je napisala recept za pripravo pikantnega zelja na kitajski način.

Upam, da je ta pravo:)
LP, zala

Zala,
hvala, mislim, da je to res to. Moram pa naredit, da vidim, če bo meni tudi ratalo tako dobro, kot tistim kuharjem v kitajskih restavracijah 🙂

Recept za puranje zavitke lahko v miru počaka, če jih nismo jedli do zdaj, bomo potrpeli brez njih tudi še nekaj časa. Bod potem toliko bolje teknili 🙂

Helena

Helena

Oj!

Ne vem če mislimo na isto solato, ampak ko grem v kitajsko restavracijo, mi zraven spomladanskih zavitkov, vedno dajo tudi neko solato, ki pa nikakor ne morem ugotovit kaj je. Je pa prav tako pikantno. Ma je sigurno zelje? Ker je precej debelo narezano, pa so bolj majhni koščki? Hvala, pa leeeeep dan!

imas v mislih pikantno solato-zelje-po mojem kislo?? narezano na vecje koscke…z malo cilija pa koscki paprike vmes? lp petra

Ja, ja, to je tisto zelje, ki ga dobis tudi pri spomladanskih zavitkih, lahko ga pa narocis tudi kot solato.

Helena

Helena

Kosckov paprike nisem opazila, je pa rdeckaste bave, tako da predvidevam, da se mora pacati v kaki marinadi, kjer je paprika oz. cili.

Helena

Helena

no,jaz sem opazila najhne koscke paprike… v glavnem,verjetno je to-to !:) ?? lp petra

Ja, ja…so koščki čilija! :)) A pol je to zelje???? Madonca…tako je dobro.

Hvaaaaaaaala,……….to je še en razlog, da imam rada življenje. Takoj jutri ga grem kupit. Hvala punce! Pa pa

Oj!

Še nekaj bi vprašala. Ma kakšen kis uporabljate …..navaden ali tistega, ki se uporablja v kitajskih restavracijah? In mi garantirate, da bo okus vsaj približen? Glede na to, da so kitajci zviti kot lisica, uporabljajo po mojem najmanj 30 omak, začimb in ne vem kaj še vse…….

no,kitajci so res zviti..:) sojina omaka naredi tisto svoje!! tukaj pa je verjetno rizev kis…ali nekaj podobnega. ja,je se nek drug kis…trenutneo se ne morem spomniti::) teta roza-:) lp petra

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close