Pigmentni madeži
Stara sem 29 let in že tri leta se mi vsako poletje po obrazu pojavijo pigmentni madeži. Kozmetičarka mi je rekla, da belilne kreme ne pomagajo, da moram imeti močno sončno kremo.
Od Wichy-ja sem imela kremo in stik s faktorjem +50, pa mi ni nič pomagalo.
Kontracepcijskih tablet ne jemlem, zato me zanima, kaj sploh pomaga.
Najhujši je temni madež na čelu.
Ali katera ve za rešitev?
Edina stvar, ki ti bo mogoče pomagala, je krema Cosmelan 2. V bistvu je to neozdravljivo. Pri meni ni bilo tako dobrih rezultatov, ker sem bila na laserju v Rožni dolini(prav zaradi pigm. madežev)Stanje je bilo potem veliko slabše-kožo imam uničeno. Glede artistry kozmetike bi ti pa rekla(pa nočem nobenega žalit)-to ti sigurno ne bo pomagalo.
pojdi na google, odtipkaj cosmelan in ven ti bo vrglo ogromno rezultatov.
Tukaj imaš še link, kjer jaz kupujem cosmelan 2
Klikkneš peeling y dermoestetica(krema je iz Španije)
Mogoče je tebi res pomagalo, jenny23, verjetno nisi imela prav hude melasme.Jaz sem poskusila že “vse živo”, tudi Shiseido za 20000 sit(joj, kako sem bila neumna), pa ni pomagalo. Dvomim, da bi imela tale kremica Artistry kaj močnega v sebi, recimo kojic acid-ne vem, kako se reče po slovensko. Melasma oz. hormonski fleki je neozdravljiva.Pozimi pobledi, poleti se bolj pozna. O tem sem govorila recimo z dr. Planinškom in je rekel, da pozna Cosmelan in da so rezultati še kar dobri.Hotel mi je narediti microdermoabrazijo, pa jaz nisem bila za to, po slabih izkušnjah z laserjem. Obstaja še Cosmelan 1, ki pa ni v prosti prodaji in ga lahko naroči samo zdravnik, saj je stvar zelo močna. Obstaja pa tudi ameriški forum, kjer se ženske pogovarjajo o melasmi. Tam sem jaz izvedela za Cosmelan in še precej drugih stvari.V glavnem, izogibati se je treba sonca in uporabljati najvišji faktor, jaz imam Vichy 50+.
An ita, če te še kaj zanima, mi lahko pišeš na billie@siol.net
Pi@, tudi mene muči problem madežev… sicer niso hormoni, pač pa posledica mojega krampanja pokoži. 🙁 Ker sem bila pač nevedna, kaj mi lahko sledi. Prosim, mene pa zanima tvoja izkušnja z laserjem, kaj je šlo narobe, kako to poteka, rezultati? A pri dr. Bart…? Če komu, potem bi jas njemu pa res zaupala, oz. samo njemu.Kakšo kožo si imela prej, kakšno potem? Zakaj nisi zadovoljna? In cena posega, na napotnico? Kje pa si kupila tisto kremico, a kar preko neta? Jz se sprašujem, če kaj pomagajo razni greepeel prikozmetičarkah ipd. Imaš kaj izkušenj, jim je za zaupat? Pozdravček!
Živjo! Zgleda, da mi psevdonim pri siolu ne dela. Jaz nisem noben ekspert za melasmo, vse sem zvedela preko interneta.
Ana me sprašuje za laser, ki sem ga imela v Rožni dolini. Imela sem ga pri dr. Mirtićevi, ki dela tam. Rekla mi je, da imam hormonske fleke in da grejo z laserjem(fotopomlajevanje)stran, istočasno bo pa koža bolj zategnjena. Jaz trapa sem seveda vse verjela in se prej nisem nič pozanimala o posledicah. Najprej je bila koža res lepa, kot nora sem se mazala s faktorjem 100, vkljub temu so vsi fleki prišli nazaj, pa še dodatni. Na čelu jih prej nisem imela, zdaj imam pa grozne lise. Za melasmo je laser zelo škodljiv, tebi Ana bi pa mogoče pomagal.Cena posega je 40000 sit, greš pa najmanj 5x.
Glede Cosmelana:bojim se, da so v zadnjem času formulo malo spremenili in da zdaj ni tako močan kot pred letom in pol, ko sem ga kupila prek interneta.Zelo natančno moraš upoštevati navodila, ki so priložena.Na začetku 3x na dan, nato 2x itd.namazati se moraš po celem obrazu, ne samo po flekih, to zelo poudarjajo, ker lahko pride do razlike v tenu. Stane pa , mislim da 107 eurov. Tekstura je rumene barve, kot gorčica, mogoče malo zapeče, če imaš občutljivo kožo.Pa še to-kožo ti izsuši, zato moraš po15-20 minutah namazati gor kakšno mastno kremo brez dišav in drugih dodatkov, recimo Avene Hydrance optimale riche. Lahko pa kupiš tudi tisto, ki jo priporočajo izdelovalci cosmelana(je dražja).
Če bosta šli k dermatologu bi vaju rada opozorila, da jim ni slepo za zaupat, vsaj glede krem ne. Skrbno se izogibajta kremam, kot so napr.skinoren ali takim , ki vsebujejo hydroqinon(upam, da sem si prav zapomnila). Na forumu o melasmi so imele ženske zelo slabe izkušnje s temi kremami, predvsem pa z laserjem. Vsem se je stanje poslabšalo. Priporočajo pa tudi dodatke k prehrani, recimo MSM opti oz Methylsulfonylmethan, veliko C vitamina in ogromno vode. Poslala vama bom še link tega foruma.
Lp
Še enkrat se oglašam! Moj psevdonim je (male črke) billie@siol.com
Zmotila sem se pri končnici com. Mogoče bo pa zdaj delalo!!??
Lp
Pozdravljeni,
žal sem pozno zasledila tale forum glede težav, s skupnim imenovalcem pigmentni madeži. Kljub vsemu, bi rada s sotrpinkami podelila svojo zgodbo, morda bo katera našla kaj pametnega. Sedaj sem stara 45 let, s prvo pigmentacijo sem se spopadla med nosečnostjo, pa me je zdravnik miril, da bo to tako ali tako minilo. Takrat, pred 24 leti, se o tem ni kaj dosti pisalo ali govorilo. Po porodu sem imela občutek, da so pigmentni madeži zginili pri vseh ženskah, samo pri meni in moji prijateljici ne. Po nekaj obiskih zdravnikov, ki jih moja “težavica” ni kaj preveč zanimala, sem se raje sama podala v iskanje člankov o tem problemu. Zdravniki mi takrat niti niso svetovali, da bi morala maksimalno čuvati obraz pred soncem. Po nekaj letih kar debelega pudranja in nesamozavesti, misleč, da moje “fleke” opazi prav vsak, sem naletela na dermatologinjo, ki je pred leti delala na Celovški, honorarno v ordinaciji dr. Sentočnikove, ki se je primarno ukvarjala s hujšanjem.
Šele ta dermatologinja mi je povedala, da moram obraz ščititi ves dan z najvišjim možnim faktorjem, se sploh ne sončiti in da flekov, če bi živela v Postojnski jami definitivno ne bi imela:((( to je bilo za ponazoritev. Ker sem bila resnično obupana, sem se odločila za korenit poseg, to je bil postopek s kemičnim pilingom, s kemikalijo “resorcin”. To je bela kremna snov, ki se namaže po celem obrazu, ne samo tam, kjer so fleki. Dela se samo pozimi in je prilično boleče. Zelo peče, ko ti nanesejo in moraš biti na bolniški, ker nisi za med ljudi, dokler se ti to ne olupi, saj se zgornji del povrhnjice mora odluščiti.
Po tem posegu sem imela krajši čas občutljivo kožo, vendar sem bila presrečna, saj so bili fleki komaj opazni. Čez leta so spet začeli malce temneti in ko sem slišala za dr. Mirtičevo v Rožni dolini, sem tudi jaz šla tja. Moram priznati, da sem denar vrgla vstran, saj ni bilo izboljšanja niti malo.Da te tu in tam malo ožgejo, niti ne bi omenjala. Kot tudi sestre ne, ki te maže po obrazu s tistim gelom in ji roke smrdijo po čikih, ne. Ostala mi je v zelo slabem spominu. Menim, da bi ob tako dragih storitvah morali imeti drugačen kader.
Čeprav mi je priporočila 5 tretmajev, sem po tretjem nehala, ker ni bilo napredka in mi je bilo enostavno preveč škoda denarja.
Od takrat je moja edina terapija krema z najvišjim faktorjem vsak dan,poleti in pozimi ter malce pudra. Hvalabogu, ga ne rabim več mnogo. Soncu se ne izpostavljam. Če me sedaj kdo pogleda, mi sploh ne verjame, da sem imela take težave.
Fleki so se mi sedaj začeli pojavljati pod ušesi, vendar vem, da je to zaradi sprememb hormonov (kontracepcije ne jem in je tudi zaradi flekov prej nisem).. Samo zdaj se več toliko ne sekiram, ker vem, da kaj dosti tu ne moreš storiti.
Na vse druge kreme, resnično sem jih sprobala precej, bom rekla samo, da NE POMAGAJO!,Nisem pa sprobala te Artistry in ta Cosmelan, zato se bom od tega distancirala. Omejila se bom samo na kreme, ki se dostopne po lekarnah in obljubljajo neverjeten učinek. Vse skup je blef!!!
Zvečer uporabljam kako večerno kremo s hialuronsko kislino, ki ima majhen belilni učinek in tako “vzržujem” stanje svoje kože.
Pred leti mi je bila res zelo muka, ker sem bila med redkimi s to težavo. Danes pa opazim take ženske na vsakem koraku. In se mi nekatere, ki se kljub flekom, še dodatno nastavljaju soncu, misleč, da bo bolje, prav smilijo. Samo danes te pri zdravnikih vsaj bolj resno jemljejo glede tega in ne tako kot pred leti.
Moje skromno mnenje je, da bi edino pilingi s kislinami, kar sedaj izvajajo po določenih ambulantah lahko imeli viden učinek. Same kremice pa definitvno ne.
Lep pozdrav vsem.
Marjana
p.s. žal se imena dermatologinje na Celovški več ne spomnim, je pa upokojena in ni več aktivna, ker sem pred časom preverila.
Ko nastopi melazma na koži je treba čimprej ukrepat preden se fleki naselijo v globji nivo kože. Sicer pa je zgornji link o melazmi kar uporaben. Meni je kozmetičarka povedala, da kreme lahko pomagajo, je pa treba redno uporabljat kremo vsaj 4 tedne, da je rezultat. Imam kremo Lumiskin in sem zelo zadovoljna z učinki. Naročite jo lahko prek spleta.
Jagodica preko www.pege.si
Forum je zaprt za komentiranje.