Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pierogi (pirogi)

Pierogi (pirogi)

Ali poznate Poljsko narodno jed pierogi (pirogi)?
Prosim za recepte, mnenja, ideje in izkušnje, ki jih imate s to jedjo?

ali niso to nekaksni cmocki ali manjse “pite” !? petra

To je nacionalna Poljska jed, neke vrste ravioli polnjeni z zeljem in gobami, imajo pa tudi druge nadeve. Nisem jih še nikoli jedla, ti pa posredujem en link. V receptu so polnjeni z ribami, a jaz bi ribe zamenjala s čim drugim, morda kar z gobami. Ne vem…morda je tudi tako dobro…

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Pravzaprav je na internetu veliko receptov.
Ogledala sem si recept na gornji povezavi. Zanimivo je, da je testo kvašeno in da je rezultat samo en velik pirog. V receptih na internetu ni kvašeno testo in so majhni pirogi (ali žlikrofi ali ravioli ali kakorkoli jim rečemo).

Tu je zbirka receptov.

Ali res, še nihče ni jedel pierogov oz. nima kakšnih izkušenj s to jedjo?

Odkar sem pred nekaj leti jedla “piroge” pri prijateljici v Vojvodini, jih sama velikokrat pripravljam tudi doma. A so to prave piroge, pa nevem.
Testo se napravi kakor za krompirjeve cmoke, s tem da vzameš malo stisnjenega krompirja in ga dodaš v nadev. Nadev je iz skute, jajc, soli in malo krompirja. Testo se razvalja, z večjim okroglim modelčkom se izrežejo krogci, na vsakega se da malo nadeva, prepogneš, najprej z rokami stisneš robove, nato pa šo z vilico. Ko so kuhani, jih zabelim z dosti prepražene čebule. Za nadev bi se lahko uporabilo tudi mleto meso….
Ker hčerka ne mara čebule, njene zabelim z domačimi ocvirki ali pa kar z prepraženimi krušnimi drobtinami.

Lep pozdrav,

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close