Piercing v bradi!
Hey!
Meni je zelo všeč piercing v bradi (pod spodnjo ustnico). A ga kdo ima? Mi lahko poveste vse možne reakcije, posledice, če zelo boli, kako dolgo ponavadi traja celjenje, koliko stane, kakšen je ves postopek luknjanja, s čim se dela luknje, kam je najbolj priporočljivo iti..Vse to me zanima.
Res bi bila srečna, če bi mi odgovorili na vsa vprašanja, saj mi je piercing v bradi res zelo všeč, in tudi sama bi ga rada imela, prej pa bi vseeno se rada pozanimala o tem in izvedela čim več. Hvala vam res lepa vsem, ki si boste vzeli čas za odgovore!
Hvala!!
*Temy*
Imam. Že dolgo.. Še enkrat si ga ne bi dala, pa ne iz drugega razloga, kot je ta, da mi to ni več nekaj posebno izvirnega..
Imam ga 5 let. Problemov nobenih. Bolelo zelo malo (bolj v popku ali na obrvi!), ker mi je ustnico prej pošpricala z omrtvilom (kot pri zobarju pred puljenjem mlečnih zob- modro menta tekočina).
Traja kaki dve sekundi, da ti ustnico prebode z iglo in nato skozi da uhan. Prej ti le nariše pikico s fluomastrom, da ne gre postrani..
Skratka.. meni nič posebnega- ne postopek, ne sam vizualni učinek..
Ne boli, no odvisno koga. Ponavad sm pičkan špikne sicer je pa to tok hitr da se še zavedaš ne. Če si bol občutliva reci če ti mal naveč omrtviči, sicr pa če jih je tok preživel boš tud ti.
Običajna reakcija je ponavad da maš ene dve centina okol uhana rdečo kožo, sm to počas zgine. V studiju boš dobla navodila kako morš skrbet za uhan (spiranje s slano vodo dvakrat na dan, pa mazanje z Bepantenom) in če boš vse pravilno delala menda ni panike. Lahk sicer pride do raznih vnetij, kjer morš dat uhan ven sam to so redki primeri.
Je pa enih par pomembnih stvari k jih morš vedt: Pred luknanjem morš bit obvezno spočita, sproščena, pojej kakšen jabolk pa fajn si učisti brado (nesmeš met mazolov sicr lahk pride do hudih vnetij). Koža mora bit čista, ne mastna in ne presuha – oluščena. Za vsak slučaj pojdi v laboratorij na pregled krvi, ker če maš slabo lahk pride do oreng problemov. Pa nesmeš it luknat glih po južni kr enim učasih mal želodc obrne in lahk pobruhaš cel studo.
No da te nebom preveč prestrašla, ni tak hudo, sam pazljiva morš bit. Pa pole ko boš mela uhan si dva mesca nič ne tikaj al pa vrti pa šlataj. Sam sčisti ga pa pust pri mir.
Aja pa še neki, prve dva tedna boš mela tko rdeč ukol uhana – to je normaln, če boš pa pol opazla da rdečica ni zginla al pa da se je povečala oz. da je nastala kjšna bula pa obvezno nazaj v studio na pregled, da neb blo kej narobe.
Z izbiro studija je pa tko – če nebi rada mela problemov, pa če nisi glih na tesnem z dnarjem pojdi raj v en kvalitetn studio – npr. v LJ maš 2 dobre izbire – jst ti najbolj priporočam Johna – piercing and tattoo studio to je hm.. (če poznaš lj) zraven Mr. Puba oz. trgovine s ploščami x-ton. To je tam na dvorišču za Erazmom pr piceriji zaviješ levo. Pole druga varjanta je pa studio Cult v stari lj – Mestni trg 3. To je če navš najdla Johna pejd v Cult. To sta res dva dobra studija, kjer tetovirajo in luknajo. Podatke pa tel. pa najdeš na netu če mal pobrskaš, da se najaviš kdaj prideš ker je dokaj gužva.
Pa srečno!
vidna je kejšn tedn poj se pa zacel, s poljubljanem pa ni težav vsaj ne da bi js slišala.. je pa en drug problem, da ti un gumbek zadi k je za zapet drsa v sklenino in lahk z leti dobiš občutljive zobe in boš mogla dejat par cfentov več za uno sensodine pasto za občutljivo sklenino..
sicer pa poglejta si tole sliko pa vama bo vse jasn:
oj!
jaz sem ga mela dvakrat, pa ne več kot pol leta. Imam dve luknjici (pac enkrat sem ga hotela malo visje kot prvic). od tega je ze skoraj dve leti in se vidi mickena luknjica z brazgotinico kot od noric naprimer. noter sem ga dala, ker mi je bilo kul in to takoj po tem, ko sem dala ven drugi piercing iz jezika. bolelo ni nic, edino prvi teden ali 10 dni se ne mores normalno smejat. men je zelo tekla vn una bela tekocina vsaj en mesec s tem da sm ga cistila po navodilih in se lepo mazala z bepantenom. potem sem ga dala ven – obakrat iz enakih razlogov – ker se nisem mogla lepo nasmejat, ker mi je zategnilo spodnjo ustnico in je zgledalo kot da imam dve zgornji. pa se baje da je slabo za dlesni ker kovina ves cas drgne. ne vem jaz sem mela ful piercingov (7 po usesih, 2x jezik, 1x obrv, 2x brada), pa zdaj nimam niti enega vec. pac prerasla sem (zdaj sem stara 22 – piercinge sm mela pr 18-20). bilo je kul, zdaj ne bi mela nobenga vec.
Forum je zaprt za komentiranje.