Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Picete – vprašanje

Picete – vprašanje

Pozdravček!
Imela bi vprašanje v zvezi s picetami, ker so se mi zaluštale, pa še za v soboto je treba pripraviti nekaj prigrizkov vnaprej, ker bo “terensko”delo. Zanima me, ali v nadev date samo šunko in sir, ali pa se obnesejo tudi gobice, tako kot pri klasični pici?
Hvala za morebitne namige in nasvete.
Lep in vesel dan še naprej!

Če misliš na mini pice, potem jih lahko polniš tako kot velike. Nekateri ne marajo hladnih gob na pizzi, zato jih ni treba dati gor. Paradižnik, šunka in sir zadostuje (aha pa še začimbe za pizzo).

Lp, Ela S

Lumpi (Mercatorjeva otroška blagovna znamka) ima v svoji ponudbi po novem že vnaprej pripravljene pizzette, verjetno za kake malčevske žure – v paketu so pakirane 3 po 120g (en paket je glih za eno pizzo navadne velikosti), žal mi je samo, da se cene ne spomnim.

Če ti pomaga, da ne “pacaš” preveč…. no, seveda, odvisno od tega koliko časa/volje imaš na razpolago.

Odvisno, kakšne pizzete misliš. Obstajajo čisto navadne pizzete, ki se samo v velikosti razlikujejo od velikih. Obložiš jih čisto tako kot velike. Jaz pa delam tudi drugačne. Testo razvaljam, namažem s šalšo (sol, origano že vkuhano) in posujem z zmleto šunko in sirom. Iz tega naredim rolado, jo še surovo zrežem, rezinice poležem v pekač in spečem. Tukaj pa ti gobic ne priporočam preveč, saj se rade zažgejo( so direktno na pekaču – pod njimi ni testa). Sicer so meni isto rekli za šunko, a jo vseeno dajem in je v redu. Te pizzete so veliko bolj prijetne, ker jih primeš v roko, ne da bi se umazal, so pa zato malo bolj suhe. Mislim, da bi bile za piknik bolj primerne.

Lep pozdrav!
Točno take pizzete sem imela v mislih, zvite namreč. Prpravljam se, da jih danes naredim iz domačega prekajenega mesa in sira, bom pa potem naredila zraven še mini pice z gobicami. Še vprašanje: se dajo zamrzniti za vnaprej? Včasih bi mi namreč prišlo kat takega prav, saj časa ni vedno na razpolago.
LP!

Milsim, da ne bi smel bit problem zamrznit. Jaz bi jih zamrznila surove. Narezala, naložila na pladenj in zmrznila. Potem pa v vrečko ali kako škatlo. Pred uporabo pa bi jih bilo dobro vzet ven, da se odtalijo in kvašeno testo malo vstane, šele potem v pečico. Konec koncev pa bi lahko zamrznila tudi pečene. S tem pa nimam izkušenj.

mene pa zanima po kakšnem receptu delaš kvašeno testo?

pa še to bi te prosila da mi odgovoriš. Ali bo dovolj dobro da šunko naribaš. Študiram kako naj jo zmeljem pa ne najdem takega pripomočka v naši kuhinji.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close