Petrol Lom in plačilo WC-ja?!
V SLO sem do sedaj še vedno naletel na čist WC na črpalkah. Je pa brat letos čistil poleti na enem (Tisti v Čatežu) kake zgodbice je pravil,… se ti res obrne.
Če bi moral sam to pucat bi računal 10€ za vsakega, ki vstopi. Ne pa nekaj centov.
Iz nedavnega izleta v Nemčijo… vse črpalke imajo isti sistem. Vržeš 70Centov in dobiš listek z 50Centnim dobropisom.
Se mi jih je nekaj nabralo, in za 1 kavo sem jih lahko brez težav dal več na povsem drugi črpalki.
V Avstriji sem imel pa srečo.. sem naletel na enega takega, ki je bil zastonj in vseeno čist.
Spoštovana uporabnica »slabe navade,«
če želite unovčiti vavčer, ga morate pri nakupu tudi predložiti. V primeru, da ga dobite šele, ko ste nakup že opravili, vam vavčer velja še 60 dni. Na en račun sicer lahko uporabite največ dva vavčerja, torej v skupni vrednosti enega evra. Obstaja pa možnost, da se s prodajalcem dogovorite za ločene račune za vak artikel posebej. Pri tem bi opozorili še, da za zneske nižje od vrednosti vavčerja ne vračamo denarja (npr. če kupite izdelek za 0,90€ in plačate z dvema vavčerja, 0,1 € žal ne bomo vrnili). Na avtomatu za WC je možno plačati le s kovanci, vendar tudi, če nimate drobiža, vam bo avtomat vrnil preplačilo.
Upam, da smo odgovorili na vaša vprašanja, v primeru dodatnih vprašanj, pa se lahko na nas obrnete tudi preko sistema Povej Petrolu na http://www.petrol.si/povej.
Žiga Fišer
Strateško – korporativno komuniciranje
Petrol d.d., Ljubljana
Kopiram svojo repliko od gor.
hja
Re: Petrol Lom in plačilo WC-ja?!
21.11.13 12:08
Saj je v redu. Ste se pač tako odločili. Ampak zame od sedaj naprej velja, da na Petrolu ne tankam več, ker ste negostoljubni.
Saj so še drugi trgovci z gorivom od sedaj naprej bom pač načrtovala postanke pri drugih. Navsezadnje mi to sploh ni problem.Gorivo, svojo kavo, cigarete in kakšno revijo, pijačo in pecivo dobim tudi drugje!
Tudi nafte ne nameravam več naročiti pri Petrolu.Saj je samo 1500 l. na sezono.
Hvala za to res butasto potezo.
Pa še en predlog, za vaš izhod v sili:
Kaj pa če bi aktivirali svoje kartice ugodnosti, za dostop do WC-ja ? Bi šlo? Na njej imam več kot 4000 točk. Saj lahko dodate na avtomat še čitalec kartic in odštejete točko ali dve.
Jaz osebno grem raje drugam, kot da zbiram neke vaučerje in kupone … Resno mislim!
Hvala za odgovor.
Aervice? Personnal? Pleasent? WTF? Da te srat prime (če imaš srečo že doma, in ne šele ko to vidiš). Je tiste tri alineje res tako težko skupaj spraviti? Da ni to slučajno najnovejša “romunska” potegavščina, namesto skimming naprav na bankomatih, zdaj kar pred stranišči, in Petrol sploh ne ve za to? Druge ne vidim…
Hodim bolj pogosto na wc. Tako se včasih ustavim na bencinski samo zato, da grem na wc. In tudi, če bodo računali 50 centon, brez da bi jih potem lahko koristil, bom zaradi tega še vedno šla.
Včasioh tudi v kak kafič samo na wc skočim, takrat pač zaposleni povem, da moram samo na wc in vedno pustim 50 centov. Taka je tudi praksa v tujini.
Ali pa bi bilo vsem ok, če bi vak, ki ga tišči prišel npr v vaše stanovanje zastojn na wc?
kaj turiš v to temo privat stanovanja? mi ničesar ne prodajamo v našem stanovanju, torej ni potrebe, da bi nudili wc komurkoli … Petrol pa ima tako kot trgovski centri tudi drugo trgovsko ponudbo, nekje kavo, hrano … torej je normalno, da imajo tudi wc-je za svoje stranke. Ko se bom pa jaz šla biznis, bom pa tudi za wc poskrbela.
Moram pristavit piskrček… Smo se vračali iz tujine, šli tankat na Čatežu – petrolov servis. Jaz in trije otroci, mož. Pridem pred avtomat in nisem imela 2 € drobiža za wc….. Komaj je bilo zame, moji so šli na neplačljivega, malo naprej . verjetno za kamionarje…
V takem primeru? Kaj naredimo? Bencin plačamo s kartico, ali bomo menjavali na blagajni oz. kupovali, da laho greš na wc?
Meni je bil prejšnji sistem boljši. Tole je pa če že ne druga, vsaj nepraktično.
No, saj ne rabimo komplicirat, Sam sem pustil že ogromno denarja na Petrolovih črpalkah, saj naredim letno po 20.000km in to na bencinarju, ki nima majhne porabe. Nazadnje, ko je bila res sila sem pač enostavno šel scat ven, zraven Petrola. Sistem ste res zakomplicirali do amena. Še malo pa boste računali vodo, milo in uporabo krtače za čiščenje avtomobilskih stekel. Aja, v tujini (še) ni te prakse.
Z vašimi zaposlenimi v vseh teh letih nisem imel niti enega samega problema, res so ustrežljivi, da ne bo samo negativa z moje strani.
Lp
Se je zgodilo na Lomu. Na poti na Primorsko sem se zmerom ustavila na tisti črpalki, na servisu tankala in še kaj nabavila. Pa tudi scat sem šla.
Potem pa pridem spet enkrat. Zakoročim pred WC-je. Pa tam zagledam neke kovinske prečke, tako kot za vstop v bazen v toplicah.
“Pa kaj še!? Še s tem se bom ukvarjala, kako bom prišla čez te prečke. Svašta.”
Sem šla mal okol, mal stran, pa sem počepnila na travco tam nekje blizu za pločnikom. Pa je blo.
Pa jeb*te se s tistim avtomatom za scanje.
A tiste trgovince pa nikoli ne čistijo, da ni treba plačat vstopa? (ali obiskovalci sekreta sedaj posredno sedaj plačajo še čiščenje za tistimi, ki hodijo v trgovino se še vprašaj)
Pa Mercatorja, kamor hodiš vsak dan po kruh z umazanimi čevlji, tudi nikoli ne čistijo (zamenjajo podov….) da ne plačaš posebej še čiščenja, tudi če nič ne kupiš?
Tole z wc-jem je čisto izsiljevanje.
Jaz jim še nisem plačal, grem raje za grm srat, če hočejo tak sistem naj ga pa imajo.
Forum je zaprt za komentiranje.