pesek za mačje stranišče
Sem preizkusila že vse živo, ker … ja, sem občutljiva na smrad.
Navaden pesek, žagovina ipd. se mi ni obneslo, ker zadeva smrdi, niti ne vpija urina. Zato, ne bi, hvala. Ocena 1. Peski, kot jih prodajajo v Lidlu, Hoferju, Europsinu so … relativno ok, za ceno, kaj več kot to pa ne. Ker … ja, smdi že sam pesek. Ocena 4. Potem pa naprej … dražji peski, bolj nežni, bolj vpijajoči, boljši, s vseeno … se zadeva kar hitro usmradi. Ocena 6. Poskusila ekološke zadeve, nekaj iz krpirja in koruze, ki se lahko odstranjuje v wc. Odlično zaradi praktičnosti, a spet … en teden je ok, potem začne pospešeno smrdet. Dobi recimo oceno 8. Poskusila še silikatne kristale. malo dražja zadeva, pa spet ne tako, ker traja kar dolgo. Ne smrdi (ok, nekatere moti nek mikro silikatni prah), urin se vpija in nevtralizira, odstraniš samo kakec. … ocena 10
Ampak, to je moja izbira. Okusi so pač različni.
Dokler sem imela mačke, sem kupovala večinoma Lidlov, Hoferjev ali Eurospinov pesek. Ob sprotnem rednem čiščenju se je obnesel čisto OK oz. ni bilo neke blazne razlike z ostalimi, precej dražjimi.
Tisti kristali se mi pa niso obnesli. Kot prvo mi je ogabno gledat tiste porumenele kristale oz. pajsat urin toliko časa, saj odstraniš le iztrebke, kot drugo mi je obupno “smrdel” – mislim že nov, neuporabljen.
Forum je zaprt za komentiranje.