pes v toplicah
Groza no, ene se pa res obnašate kot da je vprašala, če ga lahko pelje v termalni bazen!!!
janček, velikokrat smo že bili v Termah Čatež in vedno tam v apartmajskem naselju srečujemo lastnike s kužki na sprehodu, tako da nič ne skrbi! Kužka prijavite na recepciji in normalno, brez skrivanja bo lahko bival z vami v apartmaju.
V Čateških imaš v apartmajskih hišicah “komot” tudi psa. Pravzaprav ima ogromno dopustnikov s seboj svoje štirinožce – tudi mi, kadar gremo tja 😉
Ej, saj psov ne vodimo v bazene! Poleg tega za našo psičko pobiramo kakce in jo redno krtačimo, brišemo tačke,… Madona, psov se eni bojite bolj kot bataljonov pršic in organskih telesnih tekočin (urin, sperma,..), ki ostanejo v vzmetnicah in še kje, ko prejšnji gostje odidejo. Pamet pa taka!
čao
Bljak, ce pomislim, da bi prisla za vami v apartma !!!
Jancek vprasa, ce lahko pelje PSA, vi pa odgovarjate s KUZKI in PSICKI itd….saj ne veste kaksno mrcino nameravajo odpeljati s seboj.
Poznam veliko ljubiteljev psov, ki jim dovolijo spati na postelji pri nogah. Mene to ne moti, ce je to v njihovi domaci postelji.
Sicer pa ne hodim v hotele, ki sprejemajo tudi pse. Povem samo moje mnenje in to zato, da boste vedeli, da so ljudje, ki jim pa ni vsec, da pridejo ljudje v hotelska naselja s psi. Da ne govorim o tem, da se jih veliko otrok boji, da psi lajajo, se posebej, ce so sami in grejo lastniki na bazen itd……..
No, lahko jim vrzete kost za glodat……
Veliko ljudi je nastrojenih proti živalim, ravno zato, ker obstajajo tudi ljudje, ki imajo pse in jih ne bi smeli imeti. To pomeni, da so psi prosto spuščeni, lulajo, kakajo kjerkoli želijo, so več od drugih taki psi, kot od lastnika, lastniki so brezobzirni do drugih, briga jih, kje se potepa njihov pes, če mu pa kaj rečeš, te bo nadru še nazaj in zaradi takih ljudi, tudi jaz nisem marala psov, čeprav uboge živali niso nič krive!
Ampak se ti pa obrača od vsega tega, ko vidiš divjanje mrcine brez vrvice, ali travo, igrisca vso posrano, zakaj že, zaradi ljudi, ki ne poznajo bontona,olike, če že imajo psa, naj ne motijo s tem drugih.
Sama imam psa in vedno skrbim, da ne motimo drugih in tako bi morali delati vsi lastniki svojih živali, prevzeti popolno odgovornost nad svojimi živalmi!
Se pridružujem.
Predvsem je stvar v ljudeh in ne v živalih. Vedeti pa je treba, da lastniki, za katere je pes družinski član, še kako skrbijo za psa in za to, da niso moteči za okolico. Tudi mi smo imeli kokeršpanjela in povsod (kamor je lahko) je šel z nami, kamor pa ni mogel, pa tudi mi nismo šli(govorim o dopustu in podobnem)
Sedaj ga na žalost ni več.
Povem vam, da pes daje neko pozitivno energijo, ko priteče k tebi z mahajočim repkom in te veselo pozdravi, ko te pozorno posluša, kot bi te razumel, ko naredi vse kar želiš in je ves srečen, ko ga pohvališ. Pa na sprehod je treba vsak dan, tudi če se ti ne da(kar je spet pozitivno), pa da ne govorim o mehkem kožuščku in “čohanju”, ko se kuža popolnoma preda z vsemi štirimi od sebe, in……….še veliko je tega.
Kar pa se tiče umazanije: veliko večji packi smo ljudje, kot pa psi, ki imajo dobrega lastnika, ki skrbi za njih, veliko več virusov in bakterij prenašamo človeški packi; naj vas spomnim na črevesne infekcije, za katere velja da so to bolezni “umazanih rok”, nečiste kuhinje, itd.
Ljubiteljici psov eno vprašanje: a v restavracije in lokale pa hodiš? A misliš, da tam dezinficirajo stole, kljuke na vratih, solnice, kako pa veš, da ima kuhar umite roke? a to se ti pa ne gabi?
Če je pes v apartmajih dovoljen potem ne vidim razloga, zakaj ga ne bi vzeli s seboj. Če bo pa zaradi psa galama ali pa bodo ostanki njegove dnevno zaužite hrane ležali vsepovsod pa verjemite, da jih bo uprava apart. naselja že opozorila na to ali pa celo poslala domov!
Mislim, da nima smisla razglabljati komu je všeč pes na postelji ali v apartmaju, komu smrdi, komu gre na živce dlaka ki ostane (ali pa tudi ne), čigavi otroci se bojijo in koliko je takih otrok……
lep dan
Forum je zaprt za komentiranje.