Pes v hisi
Če bi bilo več takšnih, kot je avtorica, potem se nebi dogojale tragdije, ki se je pred časom, ko je psiho ubil mamo 6ih otrok. Če nebi vsi samo stran gledali in se brigalei zase, bi se to lahko preprečilo, pa se žal, ni, ker je preveč takšnih, kot ste tukaj odgovarjale. Tipično slovensko, pogledam stran – pa zame problemi ne obstajajo! Sram naj vas bo – zelo sram!
Avtorica – jaz bi vseeno ogovorila lastnika – povedala, da pes pač tuli, ker ne, to ni normalno, da je pes cel dneve not. Naš ima 3 dnevne sprehode (2x po 15 min in popldan 1 urnega, + imamo veliko ograjeno parcelo, kjer je lahko cele dneve, če je suho), kljub službi, otrokom, hiši in vsem obveznostim je živo bitje na prvem mestu.
Če vseeno ne želiš narediti tega koraka, pa jim napiši anonimno pisno – ne v stilu kritike, temveč v stilu dobromernega nasveta. To jih bo sigurno prizemljilo, ker bosta spoznala, da drugi to vidijo in da očitno delata nekaj narobe.
Tudi mi imamo take sosede, za katere ne vem, zakaj psa imajo, ker sem jih res zelo malokrat videla psa peljati na sprehod. Imajo sicer bajto in je pes lahko vsaj zunaj, ampak na wc gre tako, da samo odprejo dvoriščna vrata in se pes sam odšeta na sosednjo parcelo, ki je zaenkrat še prazna (in pri tem prečka cesto), in naredi, kar ima za narest. In to je to. Da bi kdaj kdo pobral za njim, ni šans. Me zanima, kako bo, ko bo parcela pozidana.
Tako da avtorica, jaz te razumem, tudi meni se take živali smilijo, ampak pri milem bogu ne vem, kaj lahko narediš. Malo pobrskaj po internetu, morda kakšno Društvo za zaščito živali?
Če ne poznaš niti pasme, ne veš, kaj pes rabi. To je prvo. Čisto mogoče je, da gre za pasmo, ki se tebi zdi terier, pa ni in je to pes, ki ne rabi (ali celo ne želi) veliko gibanja. Drugo, morda je pes bolan ali ima stanje, ki mu ne dopušča veliko gibanja. V tem primeru – kaj bi ti? bi ga uspavala? ali bi ga vlekla po tleh, da sosedje vidijo, kako si fejst? Tretje, morda so tej ljudje zadržani in ne marajo družbe, na sprehode pa odidejo ob urah, ko ni ljudi okoli. Četrto, bog nas obvarji takih sosedov, jih imam NA ŽALOST tudi sama. Po cele dneve oprezajo in visijo na meji med hišama in ne mine prilika v dnevu, da jih ne dobim tam stat, obrnjene v mojo smer. Zjutraj ko nesem smeti, popoldne ko pridem iz službe, med vikendom, ko se vrnem s pohoda, ne dam si poleti več niti ležalnika na vrt, ker me neprestano čakajo. Vrt sem zasadila tako, da ne rabim nič počet na njem, ker kadarkoli sem šla kaj delat, ali so me gledali skozi okno, ali so me na daleč OOOOO SOSEDAAAAA z namenom nekega druženja ali kaj vem jaz kaj. Non stop so prisotni v okolici. S pogledi, z besedo, z nekim vsiljevanjem druženja. Jaz nisem tak tip, želim si mir, če hočem družbo, jo želim povabit k sebi, ne pa da se moram silit cele dneve nekoga srečevat ali se mu razkazovat in samo čakat priliko, da se moram prisilno ukvarjat z njimi.
In še odgovor: če te moti, imaš več možnosti. Prva je, da jim pozvoniš na vratih in poveš, da te moti, kaj počnejo z njihovim psom in njihovim otrokom. Potem prijavi inšpekciji za psa in CSD za otroka. Pa to jim tudi povej, da bodo vedeli, da si bila to ti. Mimogrede, kako si to žaljivo napisala! “Gospodična je zanosila”, kot da je naredila nekaj slabega?! A tebi ni uspelo ali ti je in misliš, da imaš samo ti maternico al kaj?
Hvala nekaterim komentatorjem, ki so hvala bogu se prizemljeni. Tocno vem pasmo psa, ki je ne zelim tu izpostavljat, prav tako sem nekaj podrobnosti ohranila. Ja, nekaj bom naredila, ocitno bo potreben nek vljuden pogovor. Skrbi me, da ne bo upostevan in da bom potem mogla prijavit. Seveda bodo potem vedeli, da sem to jaz in potem vsem otezim prebivanje v tej hisi. Ja, lahko pa se obrnem stran.. hmmm. In kaj s tem dosezem?
Jaz pa vas razumem, meni bi bilo tudi hudo, če bi bila priča temu, da pes nima sprehodov! To je najosnovnejša stvar, ki jo pes potrebuje. Ne znam svetovati, mogoče bi bilo najbolje se pogovoriti z njima ali pa dejansko poklicat kakšno društvo za zaščito živali in da oni povejo, kaj bi bilo dobro narediti? Za nasvet.
Ideja sicer, da bi se ponudili za sprehajanje niti ni tako slaba, če bi bilo vsem to všeč.
Skratka, vesela sem, da vam ni vseeno.
bog nas obvarji takih sosedov, 21.02.2022 ob 09:25
Če ne poznaš niti pasme, ne veš, kaj pes rabi. To je prvo. Čisto mogoče je, da gre za pasmo, ki se tebi zdi terier, pa ni in je to pes, ki ne rabi (ali celo ne želi) veliko gibanja. Drugo, morda je pes bolan ali ima stanje, ki mu ne dopušča veliko gibanja. V tem primeru – kaj bi ti? bi ga uspavala? ali bi ga vlekla po tleh, da sosedje vidijo, kako si fejst? Tretje, morda so tej ljudje zadržani in ne marajo družbe, na sprehode pa odidejo ob urah, ko ni ljudi okoli. Četrto, bog nas obvarji takih sosedov, jih imam NA ŽALOST tudi sama. Po cele dneve oprezajo in visijo na meji med hišama in ne mine prilika v dnevu, da jih ne dobim tam stat, obrnjene v mojo smer. Zjutraj ko nesem smeti, popoldne ko pridem iz službe, med vikendom, ko se vrnem s pohoda, ne dam si poleti več niti ležalnika na vrt, ker me neprestano čakajo. Vrt sem zasadila tako, da ne rabim nič počet na njem, ker kadarkoli sem šla kaj delat, ali so me gledali skozi okno, ali so me na daleč OOOOO SOSEDAAAAA z namenom nekega druženja ali kaj vem jaz kaj. Non stop so prisotni v okolici. S pogledi, z besedo, z nekim vsiljevanjem druženja. Jaz nisem tak tip, želim si mir, če hočem družbo, jo želim povabit k sebi, ne pa da se moram silit cele dneve nekoga srečevat ali se mu razkazovat in samo čakat priliko, da se moram prisilno ukvarjat z njimi.
In še odgovor: če te moti, imaš več možnosti. Prva je, da jim pozvoniš na vratih in poveš, da te moti, kaj počnejo z njihovim psom in njihovim otrokom. Potem prijavi inšpekciji za psa in CSD za otroka. Pa to jim tudi povej, da bodo vedeli, da si bila to ti. Mimogrede, kako si to žaljivo napisala! “Gospodična je zanosila”, kot da je naredila nekaj slabega?! A tebi ni uspelo ali ti je in misliš, da imaš samo ti maternico al kaj?
-
Jaz poznam pesjanarja, ki ne rabi veliko gibanja, pa ni bolan. Razen v glavo.
Forum je zaprt za komentiranje.