Pes v hisi
Pozdravljeni.
Na vas se obracam ker si zelim iz prve roke izvedeti kaj lahko storim v naslednjem primeru:
Da opisem zadevo. Zivim v vecstanovanjski hisi, kamor se je pred parimi leti priselil mlad par. Kuhinjo imamo obrnjeno proti skupnem izhodu in parkiriscu, smo v pritlicju. Torej dejansko imam pregled nad celotnim dogajanjem zunaj. Ta mlad par je nemotec, pravzaprav ju zelo redko vidimo. Sami smo precej druzabni in veliko zunaj, tudi na hisnem igriscu. Kot opazam je par malce bolj odmaknjen oz k njim na vsakih nekaj mesecev pridejo od koga starsi ali kaksen prijatelj. Kar me ne moti oz se s tem ne obremenjujem. Opazam, da se veliko zadrzujeta, po sluzbi, doma. Vse lepo in prav. Kaksni dve leti nazaj sta si omislila psa, neka vecja pasma, terier, kateri po opisu sodec potrebuje precej gibanja in druzbe. Takrat sem si mislila, super, ocitno bosta tako vec zunaj. In sem se precej motila. Pes, takrat mladicek, je precej jokal ko sta bila v sluzbi, a se je scasoma navadil samote. Po sluzbi ga obicajno on pelje na 10minutni sprehod in tako vsak dan. Ok, si mislim, vsak po svoje. Ceprav sem bila na nek nacin jezna. Potem gospodicna zanosi, rodi in pes ostaja po cele dneve doma, zaprt v sobi. Otroka v vec kot pol leta se ni peljala na sprehod po okolici, kaj sele, da bi psa peljala ven. Kako vem? Ker sem doma vec kot eno leto, ostala sem brez sluzbe in potem takole, nehote sicer, spegam skozi kuhinjsko okno ob pripravljanju obrokov. Moram rect, da zdaj ze prav z namenom, saj me resnicno skrbi. Zal mi je psa, notri je cele dneve, na stranisce ali sprehod ga pelje gospod sele 1x po sluzbi ali pred spanjem zvecer ko pridejo domov od starsev. Pes pa cvili od popoldneva naprej, ce je sam doma. Gospodicna gre s hcerko do starsev dopoldne, tam se ji pridruzi popoldne partner in prideta sele zvecer domov. Ko bi vsaj pred tem psa ven peljala, nic. V glavnem res mi je hudo za psa. Zunaj je ves vesel, da ga je prav v uzitek gledat. Torej, zanima me kaj lahko naredim?Sama se ne zelim izpostavljat in se z njimi pogovorit, ker se le bezno poznamo, na hitro pozdravimo in nimam obcutka, da bi se jim lahko takole vsiljevala. Hkrati menim, da me tudi ne bi upostevali. Se lahko kje anonimno prijavi, da preverijo stanje. Seveda jim ne bi zelela skodavati, pa vendar, je res tako tezko psa enkrat na dan na daljsi sprehod peljat ali na vec krajsih? Zakaj imajo potem psa. Res ne razumem in me cedalje bolj jezi.
Prosim, brez nepotrebnih komentarjev, v smislu, kako sem tecna, da nimam nic pametnega za delat, da sem ljubosumna, da nimam zivljenja…zelela bi si v bistvu, da jih neka sluzba, ki se s tem ukvarja, malo preveri in nadzoruje, eventuelno, da se odvzame psa, ce so pogoji slabi. Ne vem, zato sprasujem vas, tiste, ki imate s tem izkusnje. Oprostite za tak roman?
Tako je. Ponudi se sama, da bi sprehajala psa, ker pač imaš preveč časa očitno. Nič ne rabiš govorit kako ga premalo peljejo na sprehod..itd… Ko se spet srečate, jima omeni tole za sprehajanje psa. Mogoče se bosta celo strinjala. Vi veseli, pes vesel.
Sicer si pa tudi ti najdi kakšen hobi, mogoče kakšnega prijatelja. Pa ti tisto špeganje čez okno ne bo imelo več smisla.
bravoBravo, 20.02.2022 ob 16:41
Tako je. Ponudi se sama, da bi sprehajala psa, ker pač imaš preveč časa očitno. Nič ne rabiš govorit kako ga premalo peljejo na sprehod..itd… Ko se spet srečate, jima omeni tole za sprehajanje psa. Mogoče se bosta celo strinjala. Vi veseli, pes vesel.
Sicer si pa tudi ti najdi kakšen hobi, mogoče kakšnega prijatelja. Pa ti tisto špeganje čez okno ne bo imelo več smisla.
Hvala za komentar. Imam druzino in z njimi vec kot dovolj dela, prijatelje s katerimi se redno druzimo in pac zivljenje nasploh. Vsekakor pa ne mislim podpirat njune lenobe, toliko pa ze vem o njih. Se mi zdi pa cist mimo, da imajo taksni pse.
Anonimno 8726, 20.02.2022 ob 16:48
Kako veste,da spita cele dneve? Imate luknjo v steno,da jih gledate kako se imata rada. Grozna soseda ste, da Vas ni sram. Vi bi kar prijavljala ne vem kam, sebe spravite v red, druge, ki Vam nič nočejo pa pustite na miru. Kaj se greste sodnika?!!!
Ne se ne grem. Povesta to in tudi vidim. Ne morem verjet, kako se raje spravljate name, kot da se vam zival, ki je cele dneve notri in joka dejansko ne smili.
Ne vem če imaš res družino, ti vaška opravljivka. Če pa jo že imaš, se pa najbrž zelo malo vidite. Ker toliko kot si ti na tekočem kako je pri sosedovih, imaš časa ljubi bog, cel dan! Očitno ti je preveč dolgčas in očitno nimaš prav zadovoljnega in veselega življenja, kot sama praviš. In ja, prava tečnoba si. Ti to tako veš.
Mislim folk pa vi ste res smesni. Povem, da sem trenutno brez sluzbe, torej doma in imam cas. Moji so v soli in partner v sluzbi. Dopoldne, ce ne grem na sprehod, sem doma, pripravljam kosilo in ostale stvari. Obcasno pogledam ven, ker imam prakticno pred nosom in vidim. Seveda posedicno vem kdaj kdo kam gre. Bistvo pa je, da za psa ne skrbita kakor bi bilo potrebno zato me zanima ali so sluzbe ki to resujejo. Nisem jaz na mestu, da skrbim za njunega psa, ce zanj ne moreta skrbeti, naj ga oddata naprej. Oprostite, vendar tako pac ne gre. Vsi si potem zatiskate oci, ces kaj se vmesavamo, najdi si nek hobi in ne vem katere bedarije, dogajajo pa se razne stvari okrog nas. Nisem tecna niti vsiljiva, ne zelim se zapletati, zelim pa, da nekdo preveri, da jima da zagon ali ju malo zbudi, da zacneta s psom ravnat malo bolj skrbno. Sprasujem ljudi, ki imajo psa, jaz ga nimam, nikoli imela, zato ne vem kako je psu in ali je to ok. Prosim se enkrat, ce nimate nekih pametnih komentarjev, ne komentirajte in si vzamite cas, pa si najdite nek hobi in podobne stvari, ki mi jih svetujete.
:)))
……”občasno pogledam ven..”. :))))
….”seveda posledično vem, kdaj kdo kam gre…”. :)))
Tečna si in nimaš življenja. To je jasno kot beli dan. Zanimivo pa je nekaj. Ko že imaš 30ur časa na dan prostega, čudno da še nisi poklicala koga, da pride pogledat, kako je s psom. Zakaj ne pokličeš? Zakaj se zajebavaš tu gor?
Našo ze tudi ob petih zjutraj pelje in bi verjetno katera soseda mislila, da jaz pa do pol dvanajstih samo ležim.potem jo malo spustimo po vrtu in gremo še zvečer, ko je že tema. Sploh pozimi nas res ne vidiš na sprehodih, mene praktično niti ne kaj velik zunaj. Verjetno vse sosede mislijo, da cele dneve preseksamo, sploh če so tvoje sorte in imajo kontrolo čez cel dan.
A za otroka te ne skrbi, da po tvoje še ni bil na svežem zraku? Je sploh živ?
Slučajno opaziš, joj kot bi se slučajno spotaknila in zanosila. Daj dopoldan glej španske ali turške serije. V prevodu brigaj se zase.
Tecna soseda, 20.02.2022 ob 16:42
No, saj to sem pricakovala. Noben koristen odgovor. Ja itak, najbolj, da se jim jaz ponujam za varstvo psa, medtem ko sama doma spita cele dneve. Prosim za neke bolj konkretne odgovore, sicer obvoz.
Simpelj ko pasulj.
Tvoja soseda sta tipična pesjanarja. Psa iz bajte vlečeta ponoči, ko drugi spijo, da ne vidijo, kam se njihov pes poserje in poščije. Polno je takih pokvarjenih pesjanarjev, ki nočejo pospravljat svojih drekov, pa zato serjejo ponoči, ker se ne vidi.
Nič novega.
Ne, Tečna soseda, odgovora ki si ga vi želite slišati najverjetneje ne bo. Če se vam kužek res tako smili, se ponudite za sprehajalca. Čas imate, ste povedali. Če želite pa samo nergati čez sosede, potem pa … ja, dobite odgovore kot ste jih dobili. Sami ste pa že ugotovili, da ste Tečna soseda, tako da verjamem, da si dajete opravka s stvarmi, ki se vas ne tičejo. Kljub temu nasvet, čeprav vem, da bo za vas brez vrednosti: ukvarjajte se s svojim življenjem in svojo družino, druge pa pustite pri miru.
Torej, ona gre z otrokom dopoldan k staršem, tja pride tudi mož, ki je drugače v službi, domov pridejo popoldan – pozno verjetno, ampak ti pa trdiš, da cel dan spita:
No, saj to sem pricakovala. Noben koristen odgovor. Ja itak, najbolj, da se jim jaz ponujam za varstvo psa, medtem ko sama doma spita cele dneve. Prosim za neke bolj konkretne odgovore, sicer obvoz.
Kako gre to dvoje skupaj?
noja13, 20.02.2022 ob 22:58
Torej, ona gre z otrokom dopoldan k staršem, tja pride tudi mož, ki je drugače v službi, domov pridejo popoldan – pozno verjetno, ampak ti pa trdiš, da cel dan spita:
Kako gre to dvoje skupaj?
pa otrok še nikoli ni bil zunaj, torej ga do staršev teleportirajo.
kako nek sosed ve toliko o sosedih, kam gredo, h komu itd., hkrati se pa le bežno poznajo, je pa več kot zanimivo.
Saj sem vam povedal.
Pes tvojih sosedov gre ven v mraku oziroma ponoči, da ljudje ne vidijo, tega pasjega sranja. V bajti po tleh jim pes sigurno ne serje.
Imam dva soseda, ki ravno teko hodita s psom ven srat ponoči, ker se ne vidi. Vidiš potem samo drugi dan polno frišnih pasjih drekov okol svoje hiše.
Obvezno uvesti pasji davek na vse tiste pesjanarje, ki nimajo svojega lastnega prostora kamor bodo vodili srat svoje pse.
Forum je zaprt za komentiranje.