Pere kdo belo perilo samo na 60 st in da ostane belo?
Jaz perem na največ 60 stopinj, je pa res, da kaka majica ni več čisto bela. Ne vem pa, od česa je to odvisno – ker večina stvari je takih, kot morajo biti.
Paziti moraš, da res ne daš česa pisanega zraven oziroma kakšne svetle brisače lahko, malce bolj izrazite barve so pa že nevarne.
Uporabljam pa tisto, kar ravno imam, včasih prah, včasih gel …
Jaz tudi ponavadi perem belo na 60 st. Sploh zato, ker imam zelo malo stvari resnično belih. Tako da posteljnino, brisače, krpe; pač perem na 60. Vedno za belo perilo uporabljam prašek v prahu (Persil) + alkoholni kis. Za pisano perilo pa vedno gel + mehčalec. Belo dam itak vedno posušit v sušilca, pisanega perila pa skoraj nikoli…
Mislim, da se lahko pere ma 60 st, sploh pa ker se mone preoblačijo vsaj 2x na dan. dajte no, a vi nimate nobenih stvari res umazanih. meni ne gre nič ven, res, da črno perem samo na 40 st.
morda sem/smo pri nas pa packi, ker irnk zamažemo cunje, preden jih dam prat. sedaj je namreč vprašanje kaj je bolj ekološko, večkrat pranje malo ali zelo malo umazanih cot, ali enkrat ko so cote zelo umazane,
Forum je zaprt za komentiranje.