Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Pere kdo belo perilo samo na 60 st in da ostane belo?

Pere kdo belo perilo samo na 60 st in da ostane belo?

Berem, da vas kar nekaj pere največ na 60 stopinjah. Ali vam potem belo ostane snežno belo? Jaz še vedno perem belo na 90. Če je 60 dovolj, da ostane belo, ne bom več tratila energije.

ostane

60°C in dober prašek. Jaz za belo perilo prisegam na italijanski Dash. Je belo res belo.

V prahu, a ne?

A pa mora biti v prahu, jaz uporabljam gel. Je boljši v prahu? Kje ga kupujete? Je tudi tako ugoden kot tekoči? Jaz ga nabavljam v Mercatorju. In ostane petilo na 60 snežno belo?

V prahu, a ne?[/quote]

Ja za belo izključno v prahu.

Jaz perem na največ 60 stopinj, je pa res, da kaka majica ni več čisto bela. Ne vem pa, od česa je to odvisno – ker večina stvari je takih, kot morajo biti.
Paziti moraš, da res ne daš česa pisanega zraven oziroma kakšne svetle brisače lahko, malce bolj izrazite barve so pa že nevarne.
Uporabljam pa tisto, kar ravno imam, včasih prah, včasih gel …

Jaz tudi ponavadi perem belo na 60 st. Sploh zato, ker imam zelo malo stvari resnično belih. Tako da posteljnino, brisače, krpe; pač perem na 60. Vedno za belo perilo uporabljam prašek v prahu (Persil) + alkoholni kis. Za pisano perilo pa vedno gel + mehčalec. Belo dam itak vedno posušit v sušilca, pisanega perila pa skoraj nikoli…

Mislim, da se lahko pere ma 60 st, sploh pa ker se mone preoblačijo vsaj 2x na dan. dajte no, a vi nimate nobenih stvari res umazanih. meni ne gre nič ven, res, da črno perem samo na 40 st.
morda sem/smo pri nas pa packi, ker irnk zamažemo cunje, preden jih dam prat. sedaj je namreč vprašanje kaj je bolj ekološko, večkrat pranje malo ali zelo malo umazanih cot, ali enkrat ko so cote zelo umazane,

belo perilo pri 60° imate zaprano. pa smrdi vam po stari maščobi, ki gre zelo težko ven tudi, če se perilo kuha na 90° ….. z vašimi serveti si ne bi želela rok obrisat, pa tudi posode ne ker smrdijo… razen, če nič ne kuhate in nič servetov ne uporabljate…

V prahu, a ne?[/quote]

Ja za belo izključno v prahu.[/quote]

Tudi jaz imam ta prašek in je super, pa še diši zelo lepo. Perilo ostane lepo belo. Na 90 perem samo občasno kake kuhinjske krpe, tetra plenice od dojenčka in podobno.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close