Penilci za mleko
Prebrskala tovrstne psote,a so že stari. Imam baterijski penilec mleka, ki mi je brezvezen, na strani Merkurja nisem našla nič pametnega.Kateri penilec ( kovinski ali plastični kot Tupperware) imate in če ste prav zadnjega pred kratkim kupovale, koliko stane? Hvala . No, v bistvu me pa zanima kje ste ga kupile, ker povsod vidim le baterijske. Merci
Najboljša pena je dejansko iz teflonskega lončka z mrežo – jaz sem ga žal zakurila (pa še razmeroma drag je bil, okoli 40 evrov).
Pomembno je tudi, kakšno mleko peniš in ne smeš ga preveč segreti. Eni pravijo, da se lepše peni polnomastno, drugi, da manj mastno, predvsem pa mora biti alpsko. Pa če peno vliješ v turško kavo, hitro izgine in ni haska.
Meni je baterijski crknil, mleko za silo spenim kar s paličnim mešalnikom 🙂
Najboljša pena je dejansko iz teflonskega lončka z mrežo – jaz sem ga žal zakurila (pa še razmeroma drag je bil, okoli 40 evrov).
Pomembno je tudi, kakšno mleko peniš in ne smeš ga preveč segreti. Eni pravijo, da se lepše peni polnomastno, drugi, da manj mastno, predvsem pa quote]
Lahko pa hladno mleko, direkt iz hladilnika, speniš v tem lončku, ga daš na kavo in nato za pol minute v mikrovalovko. To počnem jaz (kadar se mi da:)
Forum je zaprt za komentiranje.