pelješac- izkušnje -dopust
Kot pove naslov, sprašujem tiste, ki so bili na Pelješcu v apartmajih.
Zanimajo me vaše izkušnje z manjšimi kraji (poleg Orebiča me zanima Trpanj, Drače, Janjina in drugi na južni strani…, več ne poznam).
Potrebujemo samo majhno plažo s peskom in senco. Pravzaprav niti ne polagam kakšne velike pozornosti na opremljenost apartmaja, bolj mi je pomembna plaža brez skal za otroka, zabave ne rabim (grem počivat), gostiln tudi ne.
Zato sprašujem po manjših krajih. Če ima kdo pozitivne izkušnje, prosim tudi za kakšen link.
Bila v Trpanju, ne v apartmaju ampak v hotelu. Plaža je pred hotelom, peščena, taka bolj mala. Trpanj je drugače dosti mala vas. Če pa greš malo okoli po otoku, pa boste našli prečudovite, dolge, neobljudene peščene plaže! V Orebiču sem bila pa samo toliko, da sem šla z ladico čez do Korčule, zato ne vem kako je tam.
Mi smo bili v vasi Postup (3 leta nazaj). To je malo pred Orebičem. Nepozabno, ko smo se navadili na to, da v kraju ni trgovine, ne gostilne, … da živijo kot pred 20-imi leti. Najeli smo apartma za 5 dni (ker so imeli samo za tak termin prosto – prišli smo pa na slepo), na koncu smo bili 10 dni … pa še nas niso pustili domov. En dan je bila vaška veselica s srečelovom, potem smo šli zvečer metat mreže v morje, drugi dan gledat, koliko smo ujeli, smo ribe družno spekli … na koncu pa so nam naložili v avto svojih dobrot toliko, da smo komaj dobili vse v prtljažnik.
Malo sem se razpisala, ker si mi zbudila spomine, ker je bilo res 1A.
Smo pa bili v apartmaju, ki ni bil neposredno ob morju, ampak nas to ne moti, ker nimava majhnih otrok in nam odgovarja, da malo raziskujemo. Cel otok je na splošno lep s plažami, gužve ni pretirane, ljudje so prijazni.
Lp,Doroty.
Pelješac je bil polotok, ko sem nazadnje preverila.
pred mesecem smo bili v Vignju, to je cca 5 km od Orebiča. Plaža prodnata, sence bolj malo. ne vem kako je zdaj avgusta, junija je bil kraj precej prazen, toliko ljudi je bilo, da smo se v 14 dneh med sabo že vsi poznali. domačini pa prijazni.
mi smo bili z otrokom, starim takrat 11 mesecev in smo se kar nagarali, da smo ustvarili nekaj sence, plaža je ozka, na eni strani je logično morje, na drugi pa cesta, sicer ne prav prometna, toda dovolj, da se s tako majhnim otrokom ne moreš usest niti za minuto. Če bi pa malo raziskovali, pa- nekaj km pred orebičem je en avtokamp, jaz se zdaj ne spomnem imena kraja, je pa tam zelo lepo. plaža je čisto pod klifom, senčna, peščena, mirna (vsaj takrat bila), nad plažo je sicer avtokamp, vendar majhen in mislim, da za pavšaliste, tako da ni nek žur plac to. Srečno in lepo se imejte.
Evo, mi gremo čez dober teden v Dubo Pelješko, to je 10 km oddaljeno iz Trpnja, mala vasica pod najvišjim hribom Pelješaca, Sv. Ilija. Na slikah zgleda božansko:
http://www.peljesac.info/zaporat/indexhr.htm
Sicer smo rezervirali za 14 dni, a ker smo vmes dobili ponudbo, da lahko gremo na Hvar zastonj, krajšamo na 7 dni, potem se premaknemo.
Sicer še ni iz prve roke, sem pa slišala iz druge, da je super. Upam, da res. :))
Pozdravljeni MON-ovci in MON-ovke!
Za vas imam eno vprašanje; je morda kdo počitnikoval v Malem Stonu ali okolici? Tam se namreč čez en mesec odpravljava s partnerjem pa me zanima kaj se da videti, početi, kje so lepe plaže ipd. Kot vidim iz fotografij, je to bolj umirjeno mestece, s plažami ki niso nekakšni presežki.
Za vsak nasvet, komentar, se vam zahvaljujem! Pozdravček!
Forum je zaprt za komentiranje.