Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pekač za lazanjo

Pekač za lazanjo

Včeraj sem naredila lazanjo, saj jo imajo otroci zelo radi. Glede same lazanje je luštno malo ekperimentirati, tako da se moje vprašanje nanaša na pekač in ne recept. Moti me, da se tako prime in ne vem, v čem naj jo pečem. Sedaj imam najbolj navaden plehnati (emajlirani) pekač, kar jih je. Kaj preveč na debelo nočem mazati z maščobo, malo ne pomaga. Pekla sem tudi v jena pekaču, pa ni bilo nič bistveno bolje, poleg tega so želodčki naših otrok zrasli in je tako ali tako premajhen. Imam še dobro alu-guss ponev, ki bi jo sicer lahko dala v pečico, vendar po njej ne morem rezati z nožem in si zato ne predstavljam, kako naj lazanjo dobim ven. Na kratko: v čem pečete lazanjo in podobne zadeve, ki se morajo na koncu razrezati?
Hvala in lep pozdrav, Tora

Jaz lazanjo najraje pečem v “jena” pekaču, se pa hitro preveč zapeče, če pečeš predolgo. Jaz jo pečem 30 min. pri 200°C, na zgornji polovici pečice (plinska pečica).
Lahko noč!

Vladka

V ta velikem pekaču, ki spada k pečici. Imam dva, enega z višjim, enega z nižjim robom, in vzamem ta višjega. Dno samo malo namastim, potem pa nalijem na dno malo mesne omake in malo bešamela; toliko, da je dno tanko prekrito z mešanico omak. Prvo plast testenin polagam na omako, izmenično nadaljujem, na vrh prideta spet obe omaki, potem pa še nastrgan sir. Spodnja omaka se vpije v testenine; se pa ne primejo na dno. Ob robovih pa potegnem z nožem ali z lopatko, ker se držijo pekača že zaradi sira.

Ker imam lazanje več, kot je pojemo, preostanek narežem na kose (ko se ohladi, se lepše reže), vsak kos zavijem v malo peki papirja in potem v srebrno folijo. Shranim v hladilnik, naslednji dan pa kar zavito segrejem v pečici. Šlo bi tudi zamrznit, ampak jo vedno pojemo naslednji dan. Imam pa tako prihranjeno še enkrat packanje.

🙂

Vedno dam peki papir in na njega naložim testo za lazanjo od Barille, ki ga ni potrebno kuhati, potem pa sledi običajen postopek. Nikoli se nič ne prime.
Lp!
Majda

pecem najveckrat v navadnem “bratvandlu” iz pecice. zelo malo se prime. sem pa vcasih pekla tudi v stekleni posodi./ jena-kot pravi vladka/….tudi o.k. lp petra

Hoj Petra, pri nas pravimo tvojemu “bratvandlu” PROTFAN”.

ja,ja…saj :)) lp petra

ja jst jo pa pečem v glinenem protfanu za potice oz kolače in se nikoli ne prime in ker je ozek in dolg se vse skupaj lepo vsede in je ful kompaktna čeprav nikoli ne dodajam bešamela.

lp

ja,z besamelom tudi jaz bolj “skrtarim”…pa je cisto o.k. lp petra

Tudi jaz v jenski posodi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close