Najdi forum

peka peciva

Letos sem se odločila mamo in taščo ( za božič) obdariti z doma narejenim pecivom(piškoti,medenjaki,marmor kolač,…) Koliko prej lahko začnem peči,kako shranjujem pecivo da ne bom zadnje dni pekla cele dneve in noči.Če ima še katera kakšno idejo za drobno pecivo,piškotke bom zelo vesela.

Hej,vecina tipicno bozicnih peciv je najboljsa,ko nekaj casa stoji.
Shranjevanje je razlicno:celofan vrecke,papirnate vrecke,kovinske skatle,steklene posode s plutovinastim zamaskom,keramika…Ce je posoda lepa,je pecivo se boljse(kot darilo mislim).
Potrebno je pogledati za posamezna peciva. Lp Babi

Joj, vanilijevi rogljički (oz. orehovi kifeljčki – kakor so ti bolj znani), razni spekulatius, vsi trdi keksi, tudi florentinčki, fini masleni keksi… Vse je boljše, če vsaj malo stoji.

Najprej si lahko pripraviš npr. domačega prijatelja (ta zdrži najdlje). Tudi london rezine so dokaj obstojno in zelo dobro drobno pecivo. Oboje lahko pripraviš tudi dva tedna pred obdarovanjem. Kak teden prej pripravi tiste bolj trde navadne kekse (nekje imam recept za zelo okusne maslene kekse – ga moram poiskat) in orehove kifejlčke, tudi florentinčke lahko toliko prej pripraviš. Tik pred pa lahko narediš tudi cimetove zvezdice (so bolj sveže bolj okusne oz. hrustljave) in kakšne beljakove (kokosove) kekse – oboje je zelo hitro pripravljano in je bolj malo pocanja.

Hraniš pa kot je že napisala Babi… Jaz jih vedno polagam v s papirjem obložene škatle in jih hranim na hladnem (ponavadi v spalnici).

Lp, mishika

Ojla! Kokosove sem enkrat testirala. Za dva tedna sem jih ene par zaprla v mini plastično posodo (eno od tistih majhnih za v hladilnik) in so bili še vedno mehki in dišeči po limonci. LP Daša

Hej,Mishika!Omenila si domacega prijatelja;pri nas so redno v skatli,tako jih imamo radi.Je pa se italijanska varianta ” Cantucci”,kjer so v testu smo celi mandeljni in dodatek tudi malo masla.So zelo dobri,le malo sirse se jih nareze(zaradi celih mandljev);so zelo krhki.D.p.takoj narezes,preden das se enkrat v pecico,ali sele naslednji dan? Jaz jih se mlacne strucke narezem. Lp Babi

Ja, Babi, enako ga narežem – se mi zdi, da je tako najlažje…

Lp, mishika

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close