pehtran
Jogurtovemu pecivu poleg pehtrana dodaj še na grobo narezane orehe ali lešnike in rozine, je zelo dobro pecivo…….pa še hitro narejeno……………
glede potice poglej malce nazaj sem opisovala postopek pehtranove potice, samo spravit se jo je treba delat, jaz sem se tudi branila delat kvašeno testo, pa zdaj pečem kruh, potice in podobne dobrote………zdaj se bom lotila še ene šibke točke, krompirjevega testa za cmoke in svaljke…..tu je še nova dežela zame…………
Drugače pa :
Pehtranove palačinke, kot skutine, pečene pol v pečici, le da dodaš pehtran.
Ali pehtranova juha, Pri Čubru v Križu pri Komendi imajo mljaska juhico iz pehtrana………………..
Namesto, da delaš po obliki potico, narediš več manjših potic in jih narežeš na koleščke, da dobiš štrukeljce……
Kot začimba telečji pečenki je super kombinacija………….
Hvala Testo za recept, saj sem parkrat naredila, enkrat še posebaj lepe cmoke, kot za fotografijo, a kaj ko so bili kot bi vodo jedel,bljak…………..
Bom kakšen dan počakala, da se krompir uleži, pol pa probam, mam sicer zdaj v paci en recept iz praška za pire krompi in hokaido buče, za svaljke,…….poročam……
Pehtran lahko zamrzneš. Sesekljaš, zamrzneš na pladnju, nato streseš v vrečko (da potem odvzameš poljubno količino). Lahko ga tudi posušiš.
Uporablja se kot so že svetovale zgoraj.
Zanimiv, dober in zelo enostaven, pa je tudi tale recept za pecivo:
http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=4534
Forum je zaprt za komentiranje.