Pedikura-problem s trdo kozo
Pozdravljeni!
Na vas se obracam z vprasanjem glede otrdele koze na stopalih. Zanima me, ali obstaja kaksna krema, ki bi se jo dalo kupiti v specializirani trgovini ali lekarni, ki bi omilila rast in ponavljanje trde koze?
Namrec, meni se trda koza zeli hitro obnavlja. Odstranjujem jo vsakih 14 dni. In od strganja in brusenja podplatov s strgalci imam potem tudi rdece madeze na stopalih, vcasih bolece, ker ocitno prevec postrgam. V stopala vtiram neko kremo, ki sem jo v lekarni kupila za “trdo kozo”, vendar ni prevec ucinkovita. Zakaj se trda koza sploh pojavlja?
Na tistih mestih, kjer si trdo kozo postrgam, se cez en teden spet pojavi nova posiljka. Mislim, da sem ze v zacaranem krogu.
Zanima me, ali obstaja kaksna krema za to nadlogo in ali bi obisk pri pedikerju kaj pripomogel v smislu dolgorocnejse resitve te nadloge.
Kot primer naj navedem, da npr. moj fant pri 32 letih ni nikoli imel trde koze na podplatih in je tudi ne pozna. Kar se tice obutve, sem zelo previdna in kupujem samo naravne materiale.
Ali velja tudi tu pravilo, bolj odstranjujes bolj raste?
Za kakrsnokoli informacija se vam najlepse zahvaljujem!
Suzana
Forum je zaprt za komentiranje.