Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pecivo za poroko

pecivo za poroko

Prav lepo pozdravljeni!
Za poročno slavje bi potrebovali kar nekaj peciva (piškoti, breskvice, razno drobno pecivo) in me zanima, kje v okolici Kranja ali Domžal, Kamnika bi dobili koga, ki se s tem ukvarja in je preizkušeno dober/dobra? Hvala za odgovore, Irena

Oražem iz Godiča pri Kamniku (cifre ne vem, če jo ne najdeš glej pod slikopleskrstvo, mož opravlja to dejavnost)
ali pa pri Sparu v Domžalah na R…..(Razpotnik) se imenujejo nisem pa sigurno se pa vidijo iz ceste, so 2 hiši stran od Spara.

lahko pa še malo poprašam…………ti dve sta malo bolj rečmo temu nestandardni, ti pa priporočam, da pokličeš in poskusiš od ene kot druge potem pa naročiš, je pa tako, da lahko svoje pecivo zmrzneš in zjutraj na dan poroke otajaš, se jim nič ne pozna……….

Piškoti in breskvice itak trajajo. Jaz sem za poroko naredila Išlere ( čisto majhne) in figaro. Tudi lahko kak dan prej narediš in je šlo pred vsemii piškoti, ki so bili na krožniku.
Ko sem delala Išlerje, mi je zmanjkalo malo kreme in sem potem te piškote do polovice pomočila v čokoladno glazuro. Bilo je fantastično. Povem pa ti, da je ostala vsa potica in 90% suhega peciva. V promet so šla sočna peciva.

Po katerem receptu si naredila Figaro?

.. po katerem receptu pa si delala išlerje??
Hvala in lp, oli

Sem hotela videt še kako idejo od koga drugega in sem se prav nasmejela, ko sem prebrala vajini vprašanji. Tu sta recepta. Velikokrat preizkušena in pohvaljena.

Išleri:

Testo: 18 dag masla
18 dag margarine
20 dag sladkorja v prahu
2 rumenjaka
20 dag mletih orehov
40 dag moke

Vse skupaj zmešaj, razvaljaj in izreži s krogcem( premer cca 3-4 cm). Speči na peki papirju – hitro, da komaj obrne barvo.

Krema:
1. -¼ l mleka
-4 žličke moke ( od bele kave)
-5 vanilij
To skuhaj kot puding in ohladi.

2. 25 dag masla
20 dag sladkorja v prahu
1 žličko ruma
Zmiksaj skupaj

1. in 2. Kremo zmešaj skupaj in namaži na ohlajene piškote in zlepi po 2 skupaj. Na vrh kapni kapljico čokolade.

Čokolada:
5 dag jedilne čokolade
1 žlica olja
3 dag margarine

Skuhaj in naredi piko na vrhu. Sestavljenim Išlerjem povaljaj robove v mletih orehih.( to ponavadi pozabim, a jim nič ne fali)

FIGARO

Tudi pri nas pečemo za poroko, zato mi vsaka ideja pride prav.

Pozdravljena Irena,

Upam, da še ni prepozno za odgovor vendar sem šele zdaj našla čas da se priklopim malo na net.
Mi smo imeli doma poroko prejšnjo soboto in ti lahko svetujem nekoga za izdelavo prepotrebnega peciva.

Sicer ni ne iz okolice Kamnika oz Domžal ampak Videm – Dobrepolje ( blizu Turjaka ) . To je gospa Beti Novak in lahko ti povem da izdeluje FANTASTIČNO pecivo , da o poročni torti sploh ne govorim. Tudi jaz sem jo dobila po priporočilu in mi ni žal. Če želiš, ti naročeno pecivo dostavi tudi na dom. Lahko se vse dogovoriš po telefonu – zelo prijazna gospa. Cena je za 1 kg drobnega peciva ( kar vsebuje 10 vrst peciva ) je 2000 SIT/KG, breskvice in jurčki pa so po 2500 SIT/kg. Tukaj imaš še tel: 01/7807497.
Pokliči in se sama prepričaj. Aja še to: vsak piškotek oz. pecivo je ročno izdelano in ne strojno. Kar je meni bilo zelo pomembno.

Imej se lepo in želim veliko sreče pri pripravah na ” ohcet “

Tara**

Za mojo poroko sem vse naročila pri slaščičarstvu Marta v Škofji Loki ( na Godešiču ). Spekli so drobno pecivo, potice, torto. Vse je bilo zelo dobro, pa tudi pretirano drago ne.

LP,

Kaja

Moja mama peče najboljše piškote!! Meni jih je spekla za poroko, ker pa nima obrti ampak jih peče samo za domače in znance ( je upokojenka) so piškoti res vrhunski (vsak za doma dela najboljše – drugače pa ne zna)

Če te zanima bi jo lahko vprašala

LP A

AJIRAMANA, daj prosim vprašaj mamo za kakšen fuuul dober recept za piškote oz. kakšno dobro pecivo. Prijetno je pripraviti kaj novega, če je dobro, pa sploh. Hvala ti in lep pozdrav, oli

AJIRAMANA, daj prosim vprašaj mamo za kakšen fuuul dober recept za piškote oz. kakšno dobro pecivo. Prijetno je pripraviti kaj novega, če je dobro, pa sploh. Hvala ti in lep pozdrav, oli

jaz vam vse pripeljem na dom.
vse je brez konzervansov, sveže in zares dobro.

http://www.sladkesanje.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close