Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pecivo za izlet

pecivo za izlet

V soboto gremo z vrtcem (starši in otroci) prvič na krajši izlet. Rada bi zraven prinesla tudi kakšno pecivo, tako da bo primerno za otroke. Kaj mi predlagate?

Za izlete je primerno pecivo, ki ga lahko primeš v roko in s katerim nimaš težav pri prenašanju. Najprimernejši bi bili keksi. Lahko spečeš kekse različnih oblik in jih malo pomočiš v čokolado (na eni strani v belo, na drugi v temno), da bodo za otroke bolj privlačni. Za izlete so primerni tudi muffini.
Želim vam veliko zabave na izletu.

Kaj pa kifelčki iz kvašenega testa, malo nazaj je tema, tisti s skuto, drugače jih nekaj napolniš s marmelado in nekaj še s čokolado, je simpl za narediti in se ne packa, pa še okusni so……Mi jih večkrat odnesemo na kakšen piknik, včasih naredim tudi kakšno pito ali muffine.

Testo:
1 kg presejane moke
1/4 l olja
(srbsko je to zejtin – ce bos kje zasledila,bos vedela;jaz previc nisem imela pojma o cem je govora)
1/4 l mleka ( lahko pa 1/2 l mleka brez jajck)
2 jajcki
kvas( kot za dober rahel kruh- ni omenjeno koliko)
sol ( v receptu ga ni,mislim pa ,da sem ga jaz malenkost dala)

Nadev:
150 g margarine ali masla
250 do 300g skute(bolj suhe ali cez noc odcejene)
1 jajcek

Postopek za nadev:
Najprej penasto umesamo mascobo,dodamo jajcek in skuto.Vse lepo zmesamo. Tudi tu ni v receptu soli.Verjetno je skuta -sir v Srbiji ze soljen.Jaz sem jo malo dala,ne pretiravala.
Nadev das v skledico in z nozem nakazi cetrtine;vsaka cetrtina mora zadostovati za tri plosce,oziroma za 24 kifelckov,ce delas iz 1 kg moke.

Postopek za testo:
Umesimo kvaseno testo in ga pustimo vzhajati kot obicajno.
Ga pregnetemo in razdelimo na 12 delov. Vsak del razvaljamo v okroglo
plosco(premer 30 do 32 cm).Razrezemo na osmine in dobimo 8 trikotnikov.
Na vsak trikotnik damo ob stranico(ki je tvorila obod) zlicko nadeva in zavijemo priti sticiscu vseh stranic,k spicki.Oba konca malo zapognemo v obliko kifelcka. Premazemo z rastepenim rumenjakom in specemo pri 200
stopinjah.

Jaz sem jih takrat naredila res 96.Bilo je vroce in pecivo je sproti vzhajalo.

Živijo!

Jaz ti predlagam pitulice, sem naredila skutine so kot majhni bureki in so jih otroci zmazali v sekundi, čeprav so bolj izbirčne ritke jim je to neverjetno teknilo pa še v roke lahko vzamejo in ni nič packanja.
Recept pa je opisan malo više poglej pod temo pitulice.
Veliko zabave ti želim na izletu 🙂

ja jaz sem delala tele kifeljčke no rogljičke ki so ti bili predlagani in jih pride 96 takih lepi mini ki so veliki kot mini rogljički 7 days (sej veš reklama ki je bila), polovico nadeva je ostalo originalnega,v polovico pa sem dodala malo pehtrana res malo in je bilo res dobro. No na koncu mi je mase/nadeva malo zmanjkalo(ker sem bila prej mal bolj radodarna) in sem dala kar marmelado in je bilo tudi dobro. Jutri jih zopet pečem tko da bo šlo hitejš. Prvič sem jih delala ob 13h pa do 16.30. Ta čas vključuje vse od samega nošenja materiala na mizo in pospravljanja in pečenja, vzhajanja,…….. Posode pa nimaš veliko, eno skledo za testo in eno za nadev, eno žličko eno žlico in cedilo/rešeto za moko, pa en prt k ga dam na mizo ko kaj s testom ustvarjam. Porabila pa sem za kg moke 1 kocko in pol kvasa Fala.

Joj, Barbi! Prvic sem jih delala pred leti v avgustu v hudi vrocini in je vse teklo z mene;malo od premalo samozaupanja( prvic je vedno tako), pa da mi bo nadeva zmanjkalo( ker nisem tako natancna kot soseda, ki si vse zacrta) in od vrocine. Vem, da mi je testo kar pod rokami hajalo.
So pa dobri, ni kaj! Lp

Hej, mene pa zanima, kaj naredite pri teh kiifejčkih, da vam marmelada ne steče ven…..jaz jih dobro stisnem, pa vseeno imam potem cel pekač marmelade in to še zasmojene po možnosti 🙂 Imam sicer en drug recept za kvašene kifejčke – testo je dobro, mamelada pa steče, ostali nadevi se sicer obdržijo, ampak nam je najbolj všeč marmelada…Kaj naj še naredim?? Ima katera kakšen predlog?
LP, zala

Hej, Zala! Te kiheljcke delam vedno samo po osnovnem receptu s skutinim nadevom. Res, ko se marmelada segreva, se utekocini in leze. Mogoce bi malo z beljakom stisnila na obeh koncih, ne vem. Lep pozdrav

Morda bi lahko primešala žličko dve drobtin, se ne pozna, malo veže…..pri nas marmelada praktično ne steče ven, je ne dajem preradodarno, enako s nuttelo ali evrokremom………..tko ponavadi tudi porabim zaloge takih nadevov, ker nam ne grejo najbolj v promet………

jah meni so dobri ni kaj, pa sem ta teden pekla neko imitacijo sanjskih valov, pa tele kifeljčke pa še skutine ledene kocke in kometar brata in fanta je bil enak sicer ob različnem času: ti jej tole s skuto (rogljiče pa ledene kocke) jaz pa bom pa tole k ma čokolado gor, pa sem jo spet dobila po kuharski buči:) ampak bojo že pojedl sam pazjo se naj, še na kolenih me bosta prosila kdaj bom kaj pekla:)

Barbi 2, mam tudi jaz taki ritkici, eno veliko in eno malo, pa sta si enaka, zato naredim rogljičke ene s skuto zase, in za njiju s nutello in nekaj s marmelado……..kaj misliš kaj ostane………………..skuta…..pa imam jaz svoje…..onadva pa tudi ne brundata….

Saj tako je tudi prav: vsakemu svoje in vsi zadovoljni:))) Lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close