Pecivo, slastno in sočno
Potrebujem recept za pecivo, ki bi bilo res enostavno za naredit in to tako, da je naslednji dan še bolj dobro. Tik pred zdajci so se za nedeljo najavili ljubi prijatelji, s katerimi se že dolgoooo nismo videli. Ne me napotit v slaščičarno ali kaj podobnega, rada bi, da je domače.
Sem ves čas v službi, prost imam le jutrišnji popoldan.
Hvala! :)))))))
Jaz sicer največkrat pečem muffine, ker so mi bolj praktični, da mi jih potem znosijo fantje v službo. Sem pa ugotovila, da so najbolj sočne verzije tiste, ki imajo notri tudi jogurt (ali pa mleko, pinjenec) in kakšne borovnice, ki poskrbijo da je sočno še naslednji dan. Verjetno zdržijo dlje, samo vse prej pojemo.
Predlagam modificiran tiramisu: spodnja plast so (kupljeni) keksi, namočeni v jagodni sok. Nato sledi plast na koščke narezanih svežih jagod, na vrh pa plast iz zmiksane sladke smetane in Mascarpone sira. Za pripravo potrebuješ ca. 20 minut, nato daš v hladilnik in tam počaka, dokler ni treba dati na mizo. Je sveže, sočno in dobro ;))
lunice! http://www.zurnal24.si/rumove-lunice-clanek-215390
preverjeno 🙂 sem jih spekla vceraj, danes so bozanske… prepojene, sladke… (le da jaz preliv naredim z rumom, sladkorjem in limoninim sokom, da je se malo kiselkast)
Tiramisu brez jajc, ki ga narediš prejšnji dan glej Garam masala Ljubljana (tiramisu brez jajc)
Balaton glej RECEPT :Balaton.Presledek med plastmi naj bo par ur, narediš tudi prejšnji večer, da se pecivo napoji.Naslednji dan zjutraj pa namažeš še s smetano.Čez par ur narežeš.Je super , kot tortica.In popolnoma enostavno.
Forum je zaprt za komentiranje.