Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pecivo s sadjem – nasvet

Pecivo s sadjem – nasvet

Imam super recept za pecivo s sadjem, samo ena stvar me moti in ne vem, kako naj to preprečim: po receptu narediš testo, ga daš v pekač, nanj posuješ sadje in spečeš. Vse lepo in prav, samo problem je v tem, da je sadje sočno, pogrezne se v testo, ki ostane pocasto. Ko ješ, imaš občutek, da ješ še surovo, tekoče testo. Imate kakšen nasvet, kako to preprečiti?
Razmišljam o dveh variantah:
1. najprej skoraj do konca spečem samo testo, šele potem dodam sadje in še malo popečem; ali
2. testo posujem z drobtinicami ali čem podobnim (suhim), nanje pa dodam sadje.
Kaj menite?

Hvala za pomoč in lep dan,
Katarina

Hej! Ne vem,kaksen recept imas.
Jaz delam biskvitno testo in vso povrsino pokrijem s tankimi krhlji sadja.Ko testo narasca,del sadja tudi prekrije,del ga ostane na povrsju.Delam z razlicnim sadjem,glede na sezono.Testo ni nikoli pacasto,kaj sele surovo.
Je rahlo in cvrsto.
Je pa v receptu navodilo,da ce delas s sadjem iz kompota,je potrebno(zradi vlznosti in teze)biskvit malo prej popeci,da dobi skorjico,nato nanj poloziti sadje.
Tvoje razmisljanje se mi zdi pravilno.Z drobtinami verjetno ne bi prevec ucinkovalo,ker bi se tudi drobtine pod tezo vdale.

Recept sem ze napisala pod sadna pogaca,mislim. Lp Babi

ko delam pecivo z višnjami iz kompota, jih malo povaljam v gustin in potem ne padejo na dno. LP Silvia

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close