Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pecivo po peki upade

Pecivo po peki upade

Pozdravljeni!

Včeraj sem pekla zebrino pecivo po temle receptu.

Pecivo je med peko lepo naraslo, toda po končani peki se je čisto sesedlo, predvsem na sredini. Kaj sem naredila narobe? To “upadanje” peciva po peki, se mi velikokrat zgodi pri biskvitnem testu.

Hvala za kakršenkoli nasvet.

Urška

mogoče prehitro vzameš iz pečice, prevečkrat odpiraš pečico med peko ali pa daš preveč pecilnega praška, da ti samo testo med pečenjem preveč naraste.

Na 1dcl olja lahko daš več pecilnega kot polovico. V tem receptu me bolj moti to, da je čas pečenja na 175 stopinj 20-25 minut. Jaz pečem ponavadi pecivo z 4 jajci na 160 stopinj in celih 40 minut.Srečno

Ursi, mogoče je vzrok iskati v pecilnem prašku, ker če je sestavina pecilni ni dobro odpirati pečice med peko in tudi, ko je pecivo že pečeno, počakamo vsaj 20-30 min predno pecivo vzamemo iz pečice.
Lep pozdrav Š

A moraš potem peči krajši čas, če ga še pustiš noter.

Imam pečico z možnostjo ventilacije in jo tudi uporabljam. Nikoli ne pečem kaj manj časa kot je napisano v receptu, pečem pa na 10-15 stopinj manjši vročini. To je vse.
Lep dan Špela

Biskvitno testo je pečeno takrat ko se rob biskvita narahlo loči od pekača. Jaz nikoli ne gledam na uro, ko pečem biskvit, niti ne odpiram pečice, vsaj prvih 15-20 min ne.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close