pecivo na pikniku
Odvisno koliko bo udeležencev. kakšna torta bi bila sigurno dobra izbira, potem štrudelj, lunce, skutine ledene kocke, mafini…. vrst na milijone.
Skratka, če moraš ti samo določit in organizirat peko potem si naj vsaka pekarca samo določi kaj bo spekla. Ti pa pripravi seznam, da obkljukaš koliko in kakšno bo pecivo.
Moj predlog
Skutine ledene kocke definitivno! So super za prevažat, se narežejo na majhne koščke pa še osvežilne so. Drugače pa za piknike včasih pripravim tudi jagodno torto. Testo spečem v modelu za pite (vsaj mislim, da se tako reče). Testo pride tanko in ima tak rob, ko ga obrneš. Na to dam jagode iz kompota in jih kar na testu stlačim z vilico. Potem na to zložim sadje (koleščka banan, sveže jagode,…) ter polijem z želatino. Torta se lahko reže kot pica.
LP, Kuky
Vinjetka recepta sta iz Kulinarične.slo od ga.Jerce – Bicikli:
Testo: Nadev:
3 rumenjaki sneg 3 beljakov
1 jajce 15 dkg sladkorja
5 žlic sladkorja 15 dkg mletih orehov
4 žlice mleka marmelada
1 margarina sladkor v prahu
40 dkg moke
1 pecilni
sok limone
Priprava:
Rumenjake zmešamo,dodamo jajce,mleko,margarino,sladkor in sok limone.Dodamo moko s pecilnim praškom in zamešamo testo.Testo naj 5 min počiva,nato ga razdelimo na 3 ali 4 dele ter vsakega razvaljamo (cca3 mm debelo). Namažemo na tanko z marmelado (jaz sem uporabla domačo slivovo) in z obeh strani zvijemo (kot za štrudl), na sredini naj ostane prosto cca 2-3 cm – tu pride nadev.
Za nadev naredimo sneg v katerega postopno vmešavamo sladkor na koncu pa še orehe.Nadev razporedimo po testu (po sredini kjer je ostal
prostor,kjer ni zvito). Nadev naj bo v isti višini kot sta ob straneh zvitka.
Pečemo na 180 stopinj – dolžina pečenja pa je odvisna, v glavnem da dobi lepo rjavkasto barvo.
Ko je pečeno TAKOJ nareži, ker je testo zelo krhko in ko se ohladi se pri rezanju preveč lomi.
Recept je preizkušen in zeloooo dober!!
Ta drugega še poiščem in ti ga pošljem!
Vinjetka – spet sem tu, zdaj pa še drugi recept za Kamne (od znanke) oz. Razpokane piškote (iz Kulinarične slo od Marelice) – recepta sta ista:
250 g kokosove moke
120 g čokolade v prahu
100 g zmletih orehov
250 g sladkorja v prahu (lahko tudi manj)
3 jajca
sladkor v prahu za posip
Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake, kokosovo moko, čokolado v prahu, orehe ter sladkor zmešamo in dodamo sneg beljakov. Iz mase naredimo kroglice, ki jih povaljamo v sladkorju v prahu. Piškote zložimo na peki papir in pečemo 5-8 min na 200 stopinj oz. dokler piškoti ne razpokajo, vendar ne predolgo da ne bodo preveč trdi.
Ohladimo jih na pekaču.
Pri Biciklih sem še pozabla – na koncu se potresejo s sladkorjem v prahu!
DOBER TEK IN LP
Forum je zaprt za komentiranje.