Najdi forum

Peciva-torte

Dajmo še malo idej za peko peciva preko vikenda. Vemo, da imamo takrat več časa za pripravljanje raznih slastnih peciv in tort.
Se mi zdi, da je ta forum nekam zamrl, vsaj kar se tiče nekih dobrih receptov. Verjetno ima poletje kar precejšen vpliv, da smo bolj pasivne.
Torej, kaj boste pekle ?

poglej med recepte imaš jogurtovo pito in 2 hruškovi…..vse 3 so slatne in vredne poskusa…….

verjetno smo poleti res bolj pasivne !? :)) tudi kar se peke tice. vsaj jaz. poleti se prav tesko spravim k peki…ponavadi delam kako strjenko, pa sladoled “sopamo”… zadnjic je nekdo spraseval o pecivih prez peke. spomnila sem se “torte”,ki se naredi z zdrobljenimi piskoti+ maslom, zgoraj pa nekaksna skutina krema . prav zanima me,ce katera ve malo bolj natancen recept ! imela sem ga nekje, a ga, zel ne najdem. lp oetra

Huh, če sprobamo vse recepte, ki so bili tukaj napisani imamo za tri poletja dosti dela ;-)).
Probaj Stankino pecivo z breskvami – je link do recepta tukaj nekje. Ali pa Zalino varjanto peciva “jajca na oko” ga je tudi zeloooo pohvalila. Tega je kar nekaj na razpolago. Tudi krokijevi recepti se berejo super (sem jih že shranila ;-)) )
Se pa strinjam s petro – poleti bolj sede kaj hladnega in takega, kar ne zahteva preveč vrtenja po kuhinji ;-).

LP

Ja ja…..poletje vroče pa kaka kilca nagaja potem se pa kar posledično manj dela…….sicer me drug teden čaka peka piškotov…….ampak……pošteno povedano se mi še likat ne da, pa še ful bolj neprespana sem………nevem……..gremo čez 4 tedne na dopust…..jupi……..ti pa še komot napišem koš receptov………..le povej v katero smer naj grejo……imam tudi recept za peko torte iz rdeče pese…..nisem probala….me ne da duša, da bi naredila……kljub veliki želji po ekperimentu……LP kroki

;-)))

Ne se hecat, res – iz rdeče pese????
Jaaaooooo. Ne bi tudi jaz ne, pa tudi kaj prida eksperimentator nisem – če nekdo reče to je ziher dobro, pa ziher rata, potem se še lotim….

Jaz pa imam recept za torto iz tofuja, pa je še tudi nisem sprobala.

Grem pa zdaj poiskat recept za skutno torto brez pečenja, in ko najdem ga napišem.

lp, Majuška

Ola !

Evo, pa sem našla !

Torta brez pečenja

V mešalniku sesekljamo 200 g čokoladnih piškotov. Nato dodamo žlico sladkorja in 90 g zmehčanega massla. Na hitro zmiksamo, da se sestavine sprimejo. Testo vtisnemo v tortni model s premerom 18 cm, naredimo 3-4 cm visok rob in damo v zamrzovalnik.

Nadev :

V kremasto zmes zmešamo :

225 g skute
2 žlici limoninega soka in
50 g sladkorja,
nato pa še 60 g stepene sladke smetane.

Nadev naložimo na tortno podlago in damo za 1/2 ure v zamrzovalnik. Nato pa še za 1/2 ure v hladilnik.

p.s. jaz torte še nisem delala, tako da ne vem, če je nadev dovolj trd.

lp, Majuška

majuska, tocno to sem imela v mislih! hvala !

nadev bo kar dovolj trd. kadar stepam smetano za totre, proti koncu dodam krem-fix ali slag-fix in je lepo kompaktno. lp petra

Petra

V nadev za torto brez pečenja lahko zraven smetane in skute dodaš tudi navadni ali sadni jogurt, lahko dodaš sadje v kosih ali zmečkano, če dodaš jogurt lahko izpustiš skuto, lahko narediš več različnih plasti (uporabiš različno sadje ali različne jogurte – je lepo na pogled in zelo dobro). Možnosti je ogromno, vse pa je odvisno od okusa.
Glede kompaktnosti pa tako – jaz uporabim zmeraj želatino.

Pa dober tek!

hvala za namig.! v mislih sem imela taksno kremo,kot je napisala majuska. po vrhu pa sem mislila potresti z borovnicami,malinami,,,,,ali kaj tahega. lp petra

Tudi jaz sem se za poletje odklopila, vročina, kilce, več časa zunaj. Doslej sem jim skozi težila s svojimi eksperimenti, sedaj vsem paše malo premora. Kakšen sladoled, puding, čokolada, pa smo opravili. Septembra pa veselo na delo, toliko receptov čaka…

Še ena taka. Muffini sicer šibajo tudi v vročini, kakšne skutine ledene kocke še pašejo, drugače pa samo enormne količine sladoleda. Tehtnico smo pa kar pospravili, da ni slabe volje. Ta pride jeseni :-))

Pred nekaj časa sem jedla res eno zelo doro višnjevo torto. Krema je bila narejena z želatino, jogurtom …. . Prosim, če ima katera ta recept, da ga napiše.

Ne vem točno kaj je bilo v kremi zraven želatine in jogurta zato ti lahko dam nekaj predlogov:
– v soku višnjevega kompota skuhaš vanilin puding, ga ohladiš, dodaš želatino, višnje iz kompota in na koncu vmešaš stepeno sladko smetano
– lahko uporabiš navadni jogurt, želatino, sveže višnje ali višnje iz kompota in stepeno sladko smetano
– lahko uporabiš jogurt z okusom višnje, želatino, stepeno sladko smetano
– lahko v mleku skuhaš vanilin puding, dodaš sveže višnje ali višnje iz kompota (najboljše zmiksane), želatino, kislo smetano (ni nujno) in stepeno sladko smetano
– če imaš rada skuto, lahko prej opisanim kremam dodaš še skuto.
Možnosti je ogromno, vse pa je odvisno od okusa.

Upam, da ti bo katera od teh variant ustrezala. Pa dober tek!

Poglej pod Zalin post – Torta čebelica; v njeni torti je bila odlična krema z želatino in jogurtom. Sem jo naredila tudi sama in sem čisto navdušena nad to kremo. Sicer jo moraš pustit čez noč, da se strdi, vendar se splača počakat 🙂

Sedaj je čas jabolk. Da ni vedno jabolčni zavitek, priporočam naslednje pecivo http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&ID=1938
Pecivo je enostavno in sočno.

Če ima kdo kakšno preizkušeno pecivo z jabolki, se priporočam.

Večkrat delam to pecivo, ki ga je omenila že Sonce rumeno:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=3823&besede=slastno%20sočno

Danes pa sem na hitro in brez peke naredila Poletno pecivo (tako mu rečeta otroka, ker ga delam predvsem poleti – ni nobene peke ;-))).

3 vrečke čokoladne Galette (puding, ki se NE kuha), 3 vanilijeve sladkorje in 7 dl mrzlega mlega zmešam z mešalcem; ko je vse kompaktno, dodam stepeno Alpsko smetano (0,5 dl). Pride precej kompaktna masa! Vse to polijem po Albert keksih ali Baby piškotih, ki sem jih prej namočila v sadni sok ali mleko. Dam v hladilnik, da se strdi. Nato posujem s čokolado v prahu ali kokosom ali mletim sladkorjem. Variant je več, vedno pa peciva takoj zmanjka!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close