Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Pečenje jajc na ind.

Pečenje jajc na ind.

Upam, da se ne boste preveč smejale. Privoščila sem si ind. kuh. ploščo (vse je super), le pečenje jajc se mi nikakor ne posreči, brez da bi jih ali spodaj preveč zapekla, ali zgoraj presurove…Na koliko naj začnem in končam pri 18. stopnjah, da bo ravno prav pečeno in da ne bo preveč špricalo?(Ja pa še tole: tudi s palačinkami še nisem sprobala…).Hvala za nasvete, preden pridem po kakih 100 jajcih do pravega recepta…

Hehehe, tak od srca in dobrodušen:)))

Ne znam svetovati. Imam samo stekloker. ploščo in se baje tudi tu da. Sicer še nisem poskusila, ker jajčk sploh nimam rada 🙂

Želim ti, da dobiš čimprej navodila:) Pozdravček Babi

Tudi jaz imam indukcijsko, vendar ima stopnje od 1 do 9. Olje segrejem na 8 pol zmanjšam in pečem na 7 oz. 6 odvisno koliko jajc je v ponvi. Mogoče če si preračunaš iz tvojih 18 na mojih 9 stopenj, verjento deliš tvoje stopnje z 2?
Palačinke delam enako. Segrejem olje na 8, pečem na 7,gre pa zelo hitro, hitreje od plina. Sem kar nekaj časa rabila, da sem se navadila iz plina na indukcijsko.

Dobro peko ti želim!

Eca

Hvala, saj ima tudi moja indukcija 9 stopenj, ki so razdeljene še na polovičke, zato sem napisala 18 stopenj, ker kuhaš lahko tudi na npr. 3 in pol, šest in pol…Hvala za nasvet. Da ne bom preveč ekperimentirala.

Joj, zdaj sem se šele sebi nasmejala:)))

Seveda redno pečem jajčka za druge in palačinke …v posodi.

Vprašanje sem v svoji površnosti napak razumela:( Kako?

Mislila sem, da jajčka pečeš kar na plošči, brez posode haha!

To so mi ob nakupu svoje steklok. tudi omenili. Seveda nisem nikoli poskusila in nestrpno čakala vaše izkušnje:)))

Lep pozdrav

Joj, joj, Babi, da bi pekla kar na indukcijski plošči?, to pa še nisem slišala, je pa verjetno možno. Se pa spomnim peke palačink na morju kar na eni taki veliki električni ravni plati… Samo tisto je zunaj…No mal sem že bliže, vendar vidim, da čisto brez pokrovke vendar ne gre, če nočem imeti vse ošpricano. Sicer pa je tudi brisanje melodija. Samo sem pri čisto novi kuhinji še “navita na polni sijaj”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close