Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pečenice – jih prej skuhate?

Pečenice – jih prej skuhate?

V čem je razlika, če je kuhana ali ne? Jo je sploh potrebno prej skuhati? Je potrebno predhodno kuhati samo določene pečenice? Po tolikih letih še vedno v dilemi. Nekako se ne morem znebit tistega: ker je mama tako delala….

Najprej jih popečem, da dobijo lepo barvo in zadišijo. Nato jih zalijem z malo vode in počasi dušim. Na koncu, ko zmanjka vode, jih še malo zapečem in s slastjo pojem.

Domače pečenice vedno kuham, potem jih pa popečem, da dobijo okus po pečenih. Kake pivske klobasce in podobne, teh pa ne.

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Vedno par minut pokuham, potem pa lepo zapecem.

Jaz jih ne pripravljam. Moja mama pa jih najprej popeče, nato malo zalije z vinom, da v pečico in speče do konca.

Ce so iz skrinje, jih prvo pokuham, ampak kar v ponvi, v kateri jih potem pecem naprej.

…10 minut vrejo, potem jih popečem, da malo porjavijo.

vsaj ena, ki zna kaj prav skuhat.

Tudi jaz jih 10 minut na nizki temperaturi kuham, nato pa na visoki spečem, da porjavijo.

Meni je mesar rekel, naj samo pečem, in res je dovolj. Mogoče enkrat malo zalijemo, pa potem pod pokrovko malo podušimo in na koncu spet popečemo.

Na maščobo denem pečenico, prilijem malo vode, pokrijem, ko zavre, odkrijem na pol, ko voda povre se začnejo peči, jih obrnem, da so še na drugi strani lepo zapečene.
To je to. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Ne kuham posebej. V ponvi na zacetku malo podlijem z vodo in ko ta izhlapi, pecem naprej. Bi bilo fajn, ce bi nekdo rszlozil, kaksna je prednost kuhanja v posebnem loncu.

koliko kuharc, toliko predlogov kuhanja.
Tudi jaz sem bila vedno v dvomu in tukaj kljub nekaj predlogom, vsak dela po svojemu okusu, pa še vedno ne vem, kaj je prav.
Sama pečenice malo pokuham in potem pečem, da porjavijo. Z direktnim pečenjem imajo močan okus,
kar mi ni všeč.

Vedno prej kuham kakih 10 minut v belem vinu, ki mu dodam klinčke, nato spečem v ponvi.

Enako.

ni kuharice in ne kuharja, ki bi pečenice pripravljala kaj bistveno drugače.

Enako! Pečenice niso OBARJENE klobase, torej niso predhodno termično obdelane in če jih premalo časa pečeš, da jih ne prepečeš, zna fejst zašraufat po črevesju. Pečenice so hitro pokvarljiva roba. Zato jih je smiselno prej prevret, ap potem zapeči. Samo ne jih prešpikat po kuhanju, šele na krožniku, ko so popečene, da noter ostanejo vsi sokovi.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close