Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika pečene paprike

pečene paprike

Ali ima kdo recept za pečene paprike in sicer kako se vložijo v kozarce?Jaz bi jih rada letos naredila pa ne vcem kako.Hvala za recepte!

Jaz jih dajem zamrzniti. V pečici jih na protvanju popečem in kar neolupljene zamrznem. Ko se odtajajo se namreč veliko lažje olupijo kot sveže pečene.

Hej, Pred kaksnim mesecem je bilo o tem precej. Zeleli so prav popecene paprike v olju, kot so Etine. Je ze nekja nasvetov. Upam, da bos nasla v iskanju. Lp Babi

Tudi jaz jih spečem, olupim in dam zrmznit, ko se ohladijo. Preden jih ponudiš odmrzneš dodaš česen sol in kis, ter poliješ s tistim sokom, ki ga paprika spusti. Pustiš stati najmanj nekaj ur, da se okusi prepojijo in to je to. Dolga leta sem vlagala paprike in je s tem precej dela pa še parkrta so mi šle v maloro zato mi je to bolj enostavno, dobre so pa full. LP Silvia

Belka ali bi lahko bolj natančno opisala , kako jih pripraviš za peko (olupiš, očistiš semena,…???) in koliko časa (cca) pečeš.

Hvala.

Paprike samo operem, jih naložim na pomaščen pekač in jih pečem v pečici dokler se koža ne napihne, ali pa na določenih mestih postane črna. Potem jih ohladim, še z olupki zamrznem. Ko jih odmrznem, jih olupim, ker se lupijo veliko lepše kot sveže pečene. nadaljujem pa tako kot je napisala Silvia.
Cele pečem zato, da ohranijo čim več svojega soka. Ker če jih narežeš se nekako posušijo.

Belka, govoriš o rdečih paprikah, tistih podolgovatih? Kako se pa obnesejo domače, zelene paprike, si že kdaj poskusila?

Jaz pa pečem paprike kar v olupku. Torej,jih po peki nič ne lupim. Všeč mi je tista zapečena skorjica. Tana

Tana, kako pa se lahko drugače paprika peče kot v olupku. Mogoče si se zmotila v izrazu.

No jaz papriko dobro operem, jo tudi vsako dobro obrišem in pečem na roštilju, ker so mnogo bolj okusne, kot v pečici. Če nimaš roštilja ti priporočam, da pečeš na največji možni temperaturi 220 na ventilatorski, če pa tudi ventilatorske nimaš pa na 250 st na navadno. Mora biti res dobro pečena. To da se lažje lupi, ko jo vzameš iz zmrzovalnika mogoče res drži ampak mi imamo raje, da kožo takoj po peki olupimo, kar tudi ni nič hudega. Pečeno papriko daš v lonec za nekaj časa pokriješ s pokrovom in kožica lepo odstopi.

Vzroki za težko lupljenje: – napačna vrsta paprike ali premalo pečena paprika.

Papriko vedno pustim celo, ker se tako paprika je in se ne reže na kose. LP Silvia

Nisva se dobro razumeli. Vem,da se paprika peče v olupku:) Hotela sem reči,da je tudi potem ne lupim, ker nam je taka bolj všeč. Tana

Teja, pekla sem tudi že domačo zeleno papriko ker jo imam zelo rada in mi je tudi dobra. Pomembno se mi zdi edino to, da je dovolj mesnata, ker drugače so jo sami olupki.
Silvia se pa strinjam s tabo da če jo pokriješ se dovolj lepo lupi tudi sveže pečena, samo če je človek malo bolj len, jo je lažje olupiti en paketek iz skrinje kot cel protvanj :-))) Pa še vseeno se lepše lupi že zamrznjena.

Drage,

naj povem še mojo izkušnjo s paprikami. Pekla sem jih že kot krofe v olju, so hitro pečene in tudil lupiti se dajo dobro. V olju sem jih pekla zaradi tega, ker nisem hotela segrevati pečico zaradi par paprik.

l p E.

Nekje sem zasledila, da lahko potem pečene paprike tudi paniraš. Ali je katera to že poizkusila?

Jaz semjih že pripravljala ocvrte in sicer.papriko popečeš olupiš ,očistiš semen,nato previdno napolniš z šunko in sirom ter spaniraš.Uh za bogove dobro!Poskusi Stanka!

Bom, Eti! Ko bom papriko pripravljala na zimski počitek, jo bom del prihranila za to dobroto! Hvala!

Popekla sem paprike- samo nekaj za sprobat – v ponvi na malce olja. Pošpricano olje sem imela res daleč vse naokoli.
Je pečica potem tudi vsa ošpricana?

Omenile ste, da mora biti paprika ok. Ima katera kakšen nasvet za nakup paprike- kaj moraš biti pozoren?

hvala in lp.nnat

Jaz zelo rada spečem čisto navadne t.j. rumene paprike, kot jih je pekla moja babica. Ker so imeli gostilno, so jih veliko spekli in kar nekaj dni so stale.

Operem, obrišem in spečem v olju. Ne na olju, ampak v malo več olja. Seveda mora biti ponev pokrita, ker šprica ko hudič!:) Vmes jih seveda obrneš, da se popečejo iz vseh strani.

Potem jih nalagaš v posodo, posoliš, ohlajene posuješ s česnom (če daš na tople, česen pozeleni – ni nič narobe, a mogoče koga moti – mene niti ne), ter zaliješ s kisom.

Kot sem rekla, nekaj dni stojijo v hladilniku, lahko jih poješ z “olupkom” in semeni vred (meni so take najboljše), če komu to ni všeč, sam odstrani.
(lahko jih pa spečeš že spucane, je pač malo več predpriprave).

Sem pa tako pečene paprike tudi že zložila v kozarce za vlaganje in jih zalila s prekuhanim navadnim kisom.

Drugače pa ta rdeče spečem na žaru, kajti so mi okusnejše kot iz pečice.

LP Kate

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close