PEČENE KUMARE
Lahko v pečici ali na žaru spečeš tudi kumare? Tako kot malancane, bučke….?
Pripravljam za v pečico
– malo tankih telečjih zrezkov, svežo rumeno papriko, par paradižnikov in kumare?
– na zgornji pladenj pa pečen krompir, čebula in nekaj piščanca.
To bi pekla eno uro na 190 stopinj in na koncu posula s česnom in peteršiljem.
Jedli bomo pozno, ker se klapa vrača s potovanja.
Bo uredu, če pečem kumare? .
–
Tudi nasplošno tale tvoja peka ne vem, če bo najbolj uspešna. Telečji zrezki se ne dajejo v pečico. Ampak se popečejo v ponvi. Če boš pekla v pečici bo znalo biti trdo kot sto hudičev. Krompir in čebula v pekaču se tudi ne marata najbolj družiti.
Svetujem naslednje: Naolji pekač in nanj daj na koščke narezan krompir. Fajn soli. Piščanca razkosaj in ga povaljaj v marinadi (olivno olje, česen, sladka paprika, gorčica in sol) ter ga razporedi med krompir. Vmes na rezance nareži papriko. To lepo speci.
Na ponvi popeci telečje zrezke. krompir boste imeli tisti iz pečice. Kumare pa lahko pripraviš takole: Malo čebule nasekljaj, prepraži na olivcu, dodaj česen da zadiši, premešaj in dodaj naribane kumare. Dodaj malček paradižnika (lahko svežega samo za barvo, lahko tudi kanček mezge). Soli in popraj. zalij z vodo po malo, toliko časa kuhaj, da se čisto razpusti. Na koncu dodaj malo sladke ali kisle smetane. In imaš kot prilogo – omako.
No, kumar ne bi pekla v pečici, se strinjam s tabo.
Ampak, vseeno……..PRIOTFAN??????? LOL :)))))))))))))))))))))))))))[/quote]
MA DAJ ZAKAJ UTRUJAŠ?
Nam povprečno inteligentnim je čisto jasno, kaj je avtorica mislila,
Ena bedna kura na konsu izpadeš ti, posmehovalka! Sploh, če te to spravi v posmehljiv trans!
No, kumar ne bi pekla v pečici, se strinjam s tabo.
Ampak, vseeno……..PRIOTFAN??????? LOL :)))))))))))))))))))))))))))[/quote]
No ja, tale I se mi je zatipkal vmes. Mislila sem protfan. Pač stara beseda, tako so govorili pri nas doma.[/quote]
Ma ne me narobe razumet, meni je prav prisrčna beseda, z ali brez i-ja, v naših krajih se ne uporablja, sliši se pa prav fajn 🙂
https://buyneurontine.com/ – Neurontine
Forum je zaprt za komentiranje.